Ingredienser
Urter, hvitløk og rosmarin. Dette er perfekte aromater til lammekjøtt. Gryten vi har laget bestå av deilige stykker lam i en kraftig og innkokt saus med masse nydelige grønnsaker. en rett man kan lage ferdig dagen før og så varme den før servering.
Fremgangsmåte
-
Vend lammestykker i hvetemel. Salt og pepre. Brun i olivenolje i en gryte. Hell på kjøttkraft og kok opp.
-
Senk temperaturen til medium og tilsett løk, hvitløk, squash og gulrot. La småputre i ca. 40 min. Tilsett cherrytomater og erter. La stå på medium varme i ti minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Kok poteter i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet og mos med smør, melk og krydder. Server til lammegryten.
-
Rester av kjøtt kan brukes til å lage deilige Gyros. Se oppskrift på Gyros her.