Endelig høst!

Nå er naturen full av ferske råvarer du kan benytte deg av. Det er sesong for norske blåbær, tyttebær, sopp og rotgrønnsaker. I tillegg finner du deilig lam i våre butikker.

Høsten er en fin tid for å samle familie og venner til et godt måltid. Høsten kan være mørk, så dette er også tiden for å pynte opp litt ekstra med stearinlys. Tenn gjerne stearinlys og pynt med høstblader for den rette stemningen!

Benytt deg av sesongens fristelser og gjør middagen til dagens høydepunkt. Hva med reinsdyrstek med tyttebærsaus eller jegergryte med lam? Det finnes ingen begrensninger for hva du kan lage. Bruk fantasien og sett sammen høstens råvarer. Her har vi samlet noen av våre favoritter. 

Relatert innhold

Jegerkål - fårikål med viltpreg

Fårikål med vri? Einebær i fårikålen gir en annerledes smak enn den tradisjonelle fårikålen. En forsmak på jaktsesongen?

Lammegryte i fransk stil med erter, løk, squash, gulrøtter og potetmos

Urter, hvitløk og rosmarin. Dette er perfekte aromater til lammekjøtt. Gryten vi har laget bestå av deilige stykker lam i en kraftig og innkokt saus med masse nydelige grønnsaker. en rett man kan lage ferdig dagen før og så varme den før servering.

Blåbærmuffins med kefir

Blåbær er både sunt, godt og fulle av antioksidanter. Ha alltid noen frosne blåbær i fryseren. Herlig i muffins og andre kaker.

Fylt eplekake

Et lunt stykke eplekake med kald vaniljeis eller pisket krem til er definitivt et av høstens høydepunkter. Bak flere og putt i fryseren.

Fiskegryte med høstens grønnsaker

Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.

Potetstappe

Lag deilig hjemmelaget potetstappe og tilsett dine favoritturter eller krydder. Det er enklere enn du tror, og det smaker så godt!

Sopp- og fløtesaus

Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil! Er du heldig har du ”vill” sopp fra høsten i fryseren. Hvis ikke, får du en helt utmerket saus av sopp fra butikken også. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt – fra viltkjøtt til kylling.

Lammegryte

Denne gryten har god og fyldig smak. Best smak blir det hvis du bruker kjøtt med ben. Hvis du ønsker benfritt kjøtt kan du bruke benkniven eller filetkniven og renskjære kjøtt fra bog eller stek og skjære det i store terninger.