Endelig høst!

Nå er naturen full av ferske råvarer du kan benytte deg av. Det er sesong for norske blåbær, tyttebær, sopp og rotgrønnsaker. I tillegg finner du deilig lam i våre butikker.

Høsten er en fin tid for å samle familie og venner til et godt måltid. Høsten kan være mørk, så dette er også tiden for å pynte opp litt ekstra med stearinlys. Tenn gjerne stearinlys og pynt med høstblader for den rette stemningen!

Benytt deg av sesongens fristelser og gjør middagen til dagens høydepunkt. Hva med reinsdyrstek med tyttebærsaus eller jegergryte med lam? Det finnes ingen begrensninger for hva du kan lage. Bruk fantasien og sett sammen høstens råvarer. Her har vi samlet noen av våre favoritter. 

Relatert innhold

Spicy kjøttgryte med kål

Er du glad i fårikål? Da bør du prøve denne retten. En spicy versjon hvor lam er byttet ut med okse, og pepper er byttet med ingefær, chili og hvitløk.

Lammegryte i fransk stil med erter, løk, squash, gulrøtter og potetmos

Urter, hvitløk og rosmarin. Dette er perfekte aromater til lammekjøtt. Gryten vi har laget bestå av deilige stykker lam i en kraftig og innkokt saus med masse nydelige grønnsaker. en rett man kan lage ferdig dagen før og så varme den før servering.

Smaksrik pølsegryte

En varmende og smakfull pølsegryte med fargerikt tilbehør kan gjøre hverdag til fest. Ikke bare er den god, men også enkel å lage.

Skogsgryte

Server en deilig og varmende gryte med sopp og fløte på en kald vinterdag.

Blåbærmuffins med kefir

Blåbær er både sunt, godt og fulle av antioksidanter. Ha alltid noen frosne blåbær i fryseren. Herlig i muffins og andre kaker.

Fiskegryte med høstens grønnsaker

Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.

Potetmos

En myk og god potetmos passer til det meste

Smuldrepai med epler

Høstens epler passer perfekt i en lun smuldrepai – kos for både store og små!

Kremet biffgryte

Denne gryteretten med biff og rotgrønnsaker er både smaksrik og full av næring – en sikker vinner på middagsbordet!

Sopp- og fløtesaus

Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil! Er du heldig har du ”vill” sopp fra høsten i fryseren. Hvis ikke, får du en helt utmerket saus av sopp fra butikken også. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt – fra viltkjøtt til kylling.