Nå er naturen full av ferske råvarer du kan benytte deg av. Det er sesong for norske blåbær, tyttebær, sopp og rotgrønnsaker. I tillegg finner du deilig lam i våre butikker.
Høsten er en fin tid for å samle familie og venner til et godt måltid. Høsten kan være mørk, så dette er også tiden for å pynte opp litt ekstra med stearinlys. Tenn gjerne stearinlys og pynt med høstblader for den rette stemningen!
Benytt deg av sesongens fristelser og gjør middagen til dagens høydepunkt. Hva med reinsdyrstek med tyttebærsaus eller jegergryte med lam? Det finnes ingen begrensninger for hva du kan lage. Bruk fantasien og sett sammen høstens råvarer. Her har vi samlet noen av våre favoritter.
Er du glad i fårikål? Da bør du prøve denne retten. En spicy versjon hvor lam er byttet ut med okse, og pepper er byttet med ingefær, chili og hvitløk.
Fårikål er virkelig et av høstens høydepunkter på middagsbordet. Det er enkelt å lage, men krever at du har god tid – fårikålen må koke minst i 2 timer. Server med lune, kokte poteter til.
Urter, hvitløk og rosmarin. Dette er perfekte aromater til lammekjøtt. Gryten vi har laget bestå av deilige stykker lam i en kraftig og innkokt saus med masse nydelige grønnsaker. en rett man kan lage ferdig dagen før og så varme den før servering.
En lun gryterett er en super middag til kalde høstdager. Denne gryta er en oppskrift fra Joker Nerskogen og er full av grønnsaker og gode smaker. Server gjerne med litt godt brød til.
Om du vil lage en ordentlig kosemiddag kan du prøve deg på denne lune kyllingsuppen. Server den med litt godt brød til og topp med frisk koriander rett før servering.
Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.
Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil! Er du heldig har du ”vill” sopp fra høsten i fryseren. Hvis ikke, får du en helt utmerket saus av sopp fra butikken også. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt – fra viltkjøtt til kylling.