Stor porsjon fårikål

Stor porsjon fårikål

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fårikål er høstens festmåltid og av mange anses den som Norges nasjonalrett! Inviter familie, nære venner eller naboer på fårikål-aften. Fårikålen kan gjerne lages dagen i forveien, da har smakene satt seg og blir ekstra god.

Fremgangsmåte

Legg kjøttet i en stor gryte og hell på kaldt vann til vannet er noen centimeter over kjøttet. Tilsett salt og kok opp. Skum av urenheter som kommer til overflaten når kjøttet koker opp.
Tilsett kål i båter og pepperkorn. Ha i mer vann om nødvendig, kålen skal være helt dekket. Kok opp og skru ned varmen. Legg på lokk og la fårikålen småkoke videre i ca. 2 timer eller til kjøttet løsner lett fra benet. Smak til med mer salt og pepper.
Server fårikålen med kokte poteter.

Tips:

Ønsker du en litt tykkere saus på fårikålen, kan du strø litt hvetemel mellom lagene.