Utbenet lammestek med mynte, honningglaserte gulrøtter, fløtepoteter og skysaus

Utbenet lammestek med mynte, honningglaserte gulrøtter, fløtepoteter og skysaus

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lammestek uten ben er en enkel og deilig måte å server lammet på. Vi har laget nydelige gulrøtter glasert i appelsinsaft og honning, og vi serverer steken med de deiligste fløtepoteter til.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 °C. Legg lammesteken i en ildfast form. Hell på vann og legg halve hvitløksfedd og løkbåter i formen sammen med en neve mynteblader. Sett midt i ovnen til kjernetemperaturen viser 65 °C (rosa) eller 70 °C (gjennomstekt). Dette tar ca. 1,5 time. Eller følg anvisning på pakken.
Ta ut steken og pakk den inn i folie. La den hvile ca. 15 min før du skjærer den i skiver.
Sil av kraft og kok opp med 1 ss soyasaus. Jevn eventuelt med litt Maizena utblandet i kaldt vann.
Potetene: Skrell og skjær i 1/2 cm tykke skiver. Kok i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet.
Spre potetene utover en ildfast form. Bland fløte, litt salt og pepper samt muskat og hell over potetene. Strø over ost og sett i ovnen på 200 °C. Sett midt i ovnen og stek til potetene er møre og osten er gyllen.
Gulrøttene: Skrell gulrøttene og legg i en panne. Hell over appelsinjuice og honning. Kok opp og kok møre. Bruk lokk de første fem minuttene. Når væsken har kokt inn til en sirup (store bobler rundt gulrøttene) tilsetter du smør. Smak til med salt og pepper. Strø mynte over og server til retten.
Rester av kjøtt kan brukes til å lage deilige Gyros. Se oppskrift på Gyros her.