Fårikål

Fårikål

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fårikål er virkelig et av høstens høydepunkter på middagsbordet. Det er enkelt å lage, men krever at du har god tid – fårikålen må koke minst i 2 timer. Server med lune, kokte poteter til.

Fremgangsmåte

Skyll kjøttet i kaldt vann for å fjerne eventuelle urenheter
Rens og del kålen i kløfter/båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en romslig gryte. Begynn med de mest fettrike kjøttstykkene i bunnen (med fettsiden ned) og avslutt med kål. Dryss salt og pepper mellom lagene, og hell til slutt over vann (husk at kålen vil slippe en del væske underveis i kokingen).
La fårikålen småputre/trekke på svak varme til kjøttet er helt mørt og løsner fra beinet, minst 2 timer. Rist litt på gryta underveis.
Kok potetene i omtrent i.30 minutter, til en kniv glir lett gjennom. Koketiden kan variere noe avhengig av størrelsen på potetene.
Server fårikålen rykende varm med kokte poteter. Dryss over litt persille til pynt hvis ønskelig.

Tips:

Noen liker å jevne fårikålen, strø da 2 ss mel mellom lagene.