Fårikål

Fårikål

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fårikål er Norges nasjonalrett. Fårikålen svever mellom husmannskost og festmat. En rykende varm gryte midt på bordet er uansett verdens beste grunn til å samle familie og venner.

Fremgangsmåte

Del hodekålen i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder.
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet). Ca. 2 timer.
Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener.
Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel  mellom lagene (1-2 ss, per 4 porsjoner).
Serveres med kokte poteter.

Tips:

Hvis du skal lage fårikål til mange, trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjoner.