Ingredienser
Fårikål er virkelig et av høstens høydepunkter på middagsbordet. Det er enkelt å lage, men krever at du har god tid – fårikålen må koke minst i 2 timer. Server med lune, kokte poteter til.
Fremgangsmåte
-
Skyll kjøttet i kaldt vann for å fjerne eventuelle urenheter
-
Rens og del kålen i kløfter/båter.
-
Legg kjøtt og kål lagvis i en romslig gryte. Begynn med de mest fettrike kjøttstykkene i bunnen (med fettsiden ned) og avslutt med kål. Dryss salt og pepper mellom lagene, og hell til slutt over vann (husk at kålen vil slippe en del væske underveis i kokingen).
-
La fårikålen småputre/trekke på svak varme til kjøttet er helt mørt og løsner fra beinet, minst 2 timer. Rist litt på gryta underveis.
-
Kok potetene i omtrent i.30 minutter, til en kniv glir lett gjennom. Koketiden kan variere noe avhengig av størrelsen på potetene.
-
Server fårikålen rykende varm med kokte poteter. Dryss over litt persille til pynt hvis ønskelig.