Sjokoladekake med jordbær og sjokoladeglasur

Sjokoladekake med jordbær og sjokoladeglasur

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne kaken er en sjokolade- og jordbærfest som pynter opp julebordet. Bunnene kan lages i god tid i forveien, men vent med pyntingen til rett før servering. Litt ekstra jordbærsaus og myk pisket krem er perfekt tilbehør.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 °C. Kle to 20 cm spring­former med bakepapir i bunnen, og smør sidene med smør eller nøytral olje.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn eggene, ett og ett. Visp godt mellom hvert egg. Sikt sammen alt det tørre. Rør det tørre og rømme/melk vekselsvis inn i røren.
Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig – om den er litt myk i midten er det bare godt. Avkjøl kakene først i formene, og deretter videre på rist.
Spar de peneste jordbærene til pynt. Rens resten av bærene, del dem i mindre biter, og rør sammen med sukkeret til sukkeret er oppløst.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell fløten over sjokoladen, litt etter litt, mens du hele tiden rører med en slikkepott fra midten av sjokoladen. Sjokoladekremen skal bli tykk, blank og elastisk. Rør til slutt inn smøret.
Legg en kakebunn på et serveringsfat og fordel de rørte jordbærene over bunnen. Legg på den andre bunnen og bre over sjokoladeglasuren. Pynt med jordbær og server kaken straks, eller oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips:

Server gjerne kaken med jordbær­saus og pisket krem til.