Kokos- og ananaskake

Kokos- og ananaskake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En tropisk kokos- og ananaskake er perfekt å servere som avslutning på en hyggelig sommerkveld. Lag den litt i forveien slik at den får tid til å godgjøre seg.

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180 °C. Bruk tre kakeformer, 22 cm i diameter. Kle formene med bakepapir i bunnen og smør kanten med olje.
Hakk ananas i biter. Ta vare på saften.
Visp olje, rømme og sukker sammen i en stor bolle. Tilsett egg, kokosmelk og vaniljesukker og visp alt godt sammen. Sikt sammen bakepulver, natron, mel og salt. Rør det tørre raskt inn i røren og vend til slutt inn ananas (med all saften) og kokos. Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i 20 minutter, eller til bunnene er gjennomstekte (sjekk med en kakepinne). Avkjøl bunnene først i formene og så videre på rist.
Lag fyllet. Rør vaniljekremen sammen med ananasen i en bolle. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 7 minutter. Press alt vannet ut av gelatinen, ha den over i en liten kasserolle og smelt den under omrøring. Rør den smeltede gelatinen inn i kremen med en slikkepott. Sett kremen inn i kjøleskapet til den har tyknet.
Visp smør, vaniljesukker og halvparten av melisen til smøret er lyst og luftig. Tilsett kremost, resten av melisen og visp videre til kremen blir tykk og glatt.
Legg en kakebunn på et passende fat og bre over halvparten av ananasfyllet. Legg på neste bunn og bre over resten av ananasfyllet. Legg på den siste bunnen og kle hele kaken med glasuren. Pynt med kokos og la kaken få sette seg i kjøleskapet i 3-4 timer før servering.