Gâteau Marcel

Gâteau Marcel

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Klassikeren Gâteau Marcel er en nydelig og litt annerledes sjokoladekake, helt fri for mel og gluten. Halvparten av røren stekes til kakebunn, mens resten legges over som fyll. En skikkelig saftig og god festkake!

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 °C.
Smelt smøret og sjokoladen over vannbad.
Pisk eggehvitene stive med litt over halvparten av sukkeret. Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis.
Bland sjokoladesmøret inn i eggedosisen og vend det sammen til du har en blank og fin masse. Vend deretter forsiktig inn stivpisket eggehvite.
Hell halvparten av røren i en godt smurt kakeform, oppbevar resten av røren i kjøleskapet til den skal brukes. Stek kaken i ca. 25–30 minutter. Stikk en kakepinne eller trepinne forsiktig ned i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken i kakeformen til den er helt kald.
Fordel resten av røren over kaken og sett formen i kjøleskapet i minst 1–2 timer for servering – den kan gjerne stå over natten.
Pynt kaken etter eget ønske. Her har vi pyntet med friske bær.