Sjokoladepavlova med sjokoladepudding og bær

Sjokoladepavlova med sjokoladepudding og bær

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær – og ikke minst sjokoladepudding!

Fremgangsmåte

Varm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, eller bruk en silikon/bakeduk. Hakk sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad.
Pass på at bollen og vispen du skal bruke er helt rene, og pass på at det ikke er rester av eggeplomme i hviten. Pisk eggehvitene ved middels hastighet sammen med en klype salt og litt av sukkeret. Pisk til det blir til mykt skum. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt, et par spiseskjeer om gangen. Pass på at alt sukkeret har blitt pisket inn før du tilsetter mer.
Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk ved full hastighet til marengsen er tykk, stiv og blank. Dryss over maisenna, tilsett eddiken og pisk videre i noen få sekunder. Fjern vispen (sørg for å få med all marengsen som sitter på den) og bruk en slikkepott til å skrape rundt kantene.
Hell over den smeltede sjokoladen og vend alt raskt og forsiktig sammen. Marengsen skal bare være marmorert – med tydelige sjokoladestriper.
Hell marengsen over på stekebrettet og form den til en rund marengskake, cirka 22 cm i diameter. Sett brettet midt i ovnen, senk temperaturen til 120 grader og stek marengsen i cirka 1 time og 15 minutter. Den skal bli sprø på utsiden og myk som krem på innsiden. Avkjøl marengsen i ovnen med døren på gløtt.
Lag jordbærsaus ved å kjøre tinte bær sammen med sukker i en ­hurtigmikser eller med stavmikser.
Rens og del jordbærene til toppingen.
Topp pavlovaen rett før servering.
Løft den avkjølte pavlovaen forsiktig over på et passende serveringsfat. Fyll på med sjokoladepudding (fordel puddingen ved hjelp av en stor skje) og topp med jordbær, bringebær, mynteblader og revet sjokolade. Hell over litt vaniljesaus og jordbærsaus og server resten av sausen ved siden av.

Tips:

Bytt ut vanlijesaus med kesam for en litt lettere variant.