Pavlova med jordbærsaus og pasjonsfruktsaus

Pavlova med jordbærsaus og pasjonsfruktsaus

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne pavlovadrømmen vil garantert falle i smak. Topp med myk vaniljekrem og masse bær rett før servering, og hell over jordbærsaus og pasjonsfruktsaus når kaken står på bordet.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Bruk en kjøkkenmaskin og pass på at bollen er helt ren. Pisk eggehvitene med litt av sukkeret ved middels hastighet til mykt og jevnt skum. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk videre til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett siktet maisenna og eddik, og visp videre i 10 sekunder.
PS! Det viktig at både bollen og vispen er helt ren når eggehvitene skal piskes – bruk en bolle av glass eller rustfritt stål. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig eller nærmest umulig å få eggehvitene stive.
Kle et stekebrett med bakepapir og tegn en sirkel (ca. 20–22 cm i diameter) midt på papiret. Form en rund marengskake på størrelse med sirkelen.
Sett marengsen inn i ovnen på nest nederste rille og senk temperaturen til 120 °C. Stek den i ca. 1 time og 10 minutter. Marengsen skal være sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Kjør tinte jordbær og sukker sammen til en jevn saus med en stavmikser.
Pisk fløten til myk krem og vend den sammen med vaniljekremen.
Pasjonsfruktsaus:
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør eventuelt sausen kjapt i en blender eller med en stavmikser slik at fruktsekkene rundt frøene knuses.
Ha fruktkjøttet i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen, la den småkoke i et par minutter og avkjøl.
Pasjonsfruktsausen kan sløyfes, doble da gjerne mengden jordbærsaus.
Løft pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat. Topp den med krem og pynt med masse bær. Avslutt med pasjonsfruktsaus og halvparten av jordbærsausen (resten serveres ved siden av). Server pavlovaen med det samme!

Tips:

Jordbærsausen og pasjonsfrukt­sausen kan lages god tid i forveien. Sausene passer også veldig godt til iskrem og andre desserter!