Saftig yoghurtkake med is og bær

Saftig yoghurtkake med is og bær

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

«Gâteau au yaourt» er en fransk yogurtkake der en bruker yoghurtbeger som måleenhet, noe som gjør det enkelt å huske mengdeforholdene (her har vi brukt et lite beger på 150 ml). Yoghurten gjør kaken myk og saftig, og gir den en deilig smak.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 170 °C.
Bland de tørre og våte ingrediensene hver for seg. Vend deretter de tørre og våte ingrediensene sammen i en bakebolle.
Smør en passende kakeform med smør. Strø semulegryn og sukker i formen, og vend den rundt til hele formen er dekket med semulegryn og sukker. Hell røren i formen og stek kaken i ca. 40 minutter. Bruk en kakepinne eller trepinne for å sjekke om kaken ferdig.
Avkjøl kaken før den vendes ut av formen. Plasser kaken på et passelig kakefat. Dryss litt melis over kaken, plasser noen kuler is på midten av kaken og topp den med bringebærsaus. Server kaken med en gang.
Bringebærsaus:
Ha vann, frosne bringebær og sukker i en liten kjele, og gi det et oppkok. Mos bærene litt, slik at de slipper saften – bruk gjerne en stavmikser.
Rør maisenna ut i kaldt vann, og hell jevningen i sausen under omrøring. La sausen småkoke i 1 minutt. Avkjøl sausen til den er lunken.

Tips:

Du kan erstatte gresk yoghurt med vanlig yoghurt, gjerne med smak. Da sløyfer du melken og bruker totalt 300 ml vanlig yoghurt.