Eplekake med ostekrem

Eplekake med ostekrem

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

By venner og naboer på saftig eplekake med deilig ostekrem. Denne vil falle i smak hos store og små.

Fremgangsmåte

Ostekrem:
Sett stekeovnen på 175 °C. Del eplene i små terninger. Fjern kjernehuset, men behold skallet på. Grovhakk mandlene. Bland sammen eple, sukker, kanel og mandler.
Pisk smør og sukker til en luftig krem. Tilsett ett egg om gangen med maskinen på full hastighet. Pisk smørkremen noen minutter etter at siste egg er tilsatt.
Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og sikt blandingen. Rør sammen lettrømme og melk. Bland så vekselvis det tørre og det våte inn i smørkremen med en slikkepott. Bland røren med eplebitene og hell den i en liten bakepapirkledd eller godt smurt langpanne.
Stek kaken på rist midt i ovnen på 175 °C i ca. 30–35 minutter. Stikk en kakepinne eller trepinne forsiktig inn i kaken for å sjekke om den har stått lenge nok. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig.
Pisk sammen kremost og melis. Bland inn fløten og pisk videre til den tykner. Kaken må være helt avkjølt før du smører på ostekremen. Pynt med jordbær.

Tips:

Lar du stilken sitte igjen på jordbærene blir det dekorativt, og det vil være lettere å plukke bæret av kakestykket og putte det i munnen. Erstatt gjerne jordbær med andre bær eller hakkede mandler.