Ingredienser
By venner og naboer på saftig eplekake med deilig ostekrem. Denne vil falle i smak hos store og små.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 175 °C. Del eplene i små terninger. Fjern kjernehuset, men behold skallet på. Grovhakk mandlene. Bland sammen eple, sukker, kanel og mandler.
-
Pisk smør og sukker til en luftig krem. Tilsett ett egg om gangen med maskinen på full hastighet. Pisk smørkremen noen minutter etter at siste egg er tilsatt.
-
Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og sikt blandingen. Rør sammen lettrømme og melk. Bland så vekselvis det tørre og det våte inn i smørkremen med en slikkepott. Bland røren med eplebitene og hell den i en liten bakepapirkledd eller godt smurt langpanne.
-
Stek kaken på rist midt i ovnen på 175 °C i ca. 30–35 minutter. Stikk en kakepinne eller trepinne forsiktig inn i kaken for å sjekke om den har stått lenge nok. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig.
-
Pisk sammen kremost og melis. Bland inn fløten og pisk videre til den tykner. Kaken må være helt avkjølt før du smører på ostekremen. Pynt med jordbær.