Ingredienser
Rullekake lages i en fei og du kan fylle den med alt du måtte ønske. Lekker er den også – en vinner på dessertbordet.
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 180 °C.
-
Visp egg og sukker til en lett og luftig eggedosis i en bolle. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og vend det inn i røra med en sleiv.
-
Dekk en langpanne/stekeplate med bakepapir og bre deigen utover i et jevnt lag.
-
Stek i forvarmet ovn i ca. 8–10 minutter. Oversteker du kaken har den lettere for å sprekke opp ved rulling.
-
Legg klart et bakepapir på benken og strø sukker på papiret. Hvelv kaken over bakepapiret så stekeflaten ligger ned og fjern bakepapiret som ble brukt under steking. Legg over et klede for å holde kaken myk, og avkjøl.
-
Mos sammen de tinte bringebærene og sukker med en gaffel. Tilsett litt sitronsaft om ønskelig. Er blandingen for våt kan du sile av noe av væsken. Bre et tynt lag av de rørte bringebærne over kaken.
-
Begynn på kortsiden og rull kaken jevnt og tett sammen. Bruk gjerne bakepapiret som hjelp. La kaken ligge med skjøten ned.
-
Server rullekaken med friske bær til.