Påskefrokostens gleder - matglede og hyggelig samvær

joker.no
Påsken er en tid for å feire, nyte god mat og drikke, og tilbringe tid med familie og venner. En av de mest elskede tradisjonene i mange hjem er å samles til en hyggelig påskefrokost, enten det er på fjellet, i byen eller hjemme.

Maten spiller en sentral rolle i påskefrokosten, og mange tradisjonelle retter har sin egen symbolske betydning. Et must på påskebordet er egg. Disse kan serveres på forskjellige måter, fra kokte egg til dekorerte påskeegg.  Ferskt brød, påskekaker og lokale spesialiteter kan også være en del av en lang frokost.

Mange velger å starte dagen med en varm kopp kaffe, te eller varm sjokolade. Fruktjuice og smoothies er også gode valg, og de kan også være en flott måte å inkludere friske frukter og grønnsaker på til frokosten.

Enten du foretrekker å tilbringe påsken i fjellet, i byen eller hjemme, er det viktigste å være sammen med de man er glad i. Påsken er en tid for å skape gode minner og hyggelige øyeblikk sammen. For de som foretrekker fjellet, kan en påskefrokost på hytta være den perfekte måten å starte dagen på før man legger ut på en dag med ski, fjellturer eller andre utendørsaktiviteter.
Med frisk luft og vakker natur rundt seg, blir påskefrokosten til et uforglemmelig måltid.

For de som foretrekker å tilbringe påsken i byen, er det mange muligheter for å nyte en deilig påskefrokost ute på cafe, hjemme eller hos venner. Uansett hvor man velger å tilbringe påsken, er det viktigste å være sammen med de man er glad i og sette pris på øyeblikkene sammen.

Så samle dine kjære, del noen herlige retter og nyt øyeblikkene sammen i påsken. Og husk vi har mange påskeåpne butikker både i byen og på fjellet. God påske fra oss i Joker.

Relatert innhold

Fiberrike påskeharer

Lag påskestemning med herlig bakst! Her er deigen tilsatt havre og gulrøtter som gir fiber og en nydelig påskefarge. Disse bollene er perfekt til nistemat på turen!

Enkelt brytebrød

Brytebrød tar seg godt ut på middagsbordet og er også praktisk å ha med seg på tur.

Avokadotoast med egg

Dette er en skikkelig klassiker. Deilig kremet avokado, med et smilende egg. Perfekt til helgefrokosten eller som en deilig lunsj.

Varm sjokolade med appelsin

Appelsin og sjokolade er en perfekt kombinasjon. Men har du prøvd varm sjokolade med appelsin? Topp den med krem og revet appelsinskall, og du har en varmende favoritt! Oppskriften rekker til 2 store kopper eller 4 små.

Appelsingløgg

En varmende gløgg med appelsinsaft gjør susen i vinterkulden! Revet ingefær gir den et lite sting, samtidig som du får en god sødme av appelsinen og honningen.

Appelsinsmoothie

En frisk smoothie med appelsin som passer perfekt som en lett frokost eller som mellommåltid.

Smoothie med gulrot, mango og appelsinjuice

Denne forfriskende smoothien med smak av gulrot og mango er stappfull av gode vitaminer og mineraler. Perfekt som mellommåltid eller en lett frokost.

Spicy tuna med ciabatta

Oppskrift på enkel tunfisksalat med sting, laget av tunfisk fra Eldorado, majones, rømme, syltet jalapeñopa og gode krydder. Smaker veldig godt på nystekte ciabatta, til frokost eller lunsj!

Brødskive med avokado og krydder

En spicy vri på klassikeren avokado på toast. Et lite dryss med chiliflak gjør underverker!

Saftig eggerøre

Slik lager du perfekt eggerøre. Eggerøre er enkelt å lage og smaker vidunderlig, og passer like godt til spekemat som til frokost. Og husk, egg inneholder alle næringsstoffene du trenger, unntatt vitamin C.

Omelett med toastet brød

Omelett er både enkelt, næringsrikt og godt! Du kan variere fyllet etter eget ønske, men vi anbefaler denne smakfulle varianten med sjampignon og vårløk.

Omelett med salat

Omelett passer godt som kosemat til en kveld med gode venner eller som en smårett til buffe.

Kanelboller med appelsin

Ta kanelbollene til et nytt nivå med appelsinskall i deigen – det gir bollene en frisk og god smak som passer perfekt med kanel og deilig kremost-topping.

Sjokoladekake med smak av appelsin

Smaken av sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre, noe denne delikate kaken bekrefter. Kaken er enkel å lage, og holder seg saftig og deilig i dagevis. En favoritt!

Appelsinkake med kandisert appelsin

Med hjemmelaget bakst er påskekosen sikret! Her får du oppskrift på en saftig appelsinkake – perfekt til påske.

Daimkake med frisk sitronkrem og appelsin

Daimkaken får det lille ekstra når den serveres med syrlig sitronkrem og appelsin. Søtt, friskt og saftig!