Sjokoladekake med smak av appelsin

Sjokoladekake med smak av appelsin

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Smaken av sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre, noe denne delikate kaken bekrefter. Kaken er enkel å lage, og holder seg saftig og deilig i dagevis.

Fremgangsmåte

Smør en avlang form, cirka 1 1/2 liter.
Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt.
Tilsett 3 egg, ett om gangen, under omrøring.
Bland inn mel og bakepulver, forsiktig inn i røren, vekselvis med appelsin-juice.
Grovhakk mørk sjokolade, og rør den inn.
Fyll røre i den avlange formen, og stek den på nederste rille i 50-60 minutter på 175 °C.
Avkjøl kaken, før den tas ut av formen.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mars.

Tips:

Kan pyntes med for eksempel smeltet sjokolade, glasur, eller appelsin-båter.