Ingredienser
Ta kanelbollene til et nytt nivå med appelsinskall i deigen – det gir bollene en frisk og god smak som passer perfekt med kanel og deilig kremost-topping.
Fremgangsmåte
-
Kok opp melk, smør og melis i en kjele. Tilsett vannet og avkjøl til fingertemperatur.
-
Rør inn gjæren og pisk inn egget.
-
Bland mel, salt og kardemomme i en bakebolle og tilsett væsken.
-
Rør lett sammen med en slikkepott og elt deigen i en kjøkkenmaskin i minst 15 minutter.
-
Sett deigen til heving med plastfolie over bollen på lunt sted i ca. én time.
-
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
-
Bland sammen romtemperert smør, sukker, kanel og finrevet appelsinskall.
-
Del deigen i to og kjevle ut to rektangler. Bre smør-blandingen utover de to leivene.
-
Begynn på langsiden og rull sammen. Del rullene i stykker på ca. 5 cm.
-
Legg bollene på et smurt bakebrett eller bakepapir og la dem etterheve i ca. en halv time.
-
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 10-15 minutter til de er gylne og fine.
-
Pisk kremost, melis og appelsinjuice lett sammen, og smør på bollene. Topp med revet appelsinskall før servering.