Fiberrike påskeharer

Fiberrike påskeharer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lag påskestemning med herlig bakst! Her er deigen tilsatt havre og gulrøtter som gir fiber og en nydelig påskefarge. Disse bollene er perfekt til nistemat på turen!

Fremgangsmåte

Riv gulrøttene og ha dem i en bakebolle sammen med havregrynene og sukkeret. Hell over kokende vann og la det stå og svelle til blandingen er lunken.
Tilsett fingervarm melk (ikke varmere enn 37 °C). Bland i hvetemelet litt etter litt, men hold igjen litt mel hvis du ser at deigen blir for tørr.
Når deigen er smidig og slipper kanten på kjøkkenmaskinen, kan smørterningene blandes inn (det tar litt tid før alt smøret er eltet inn).
Legg et klede over bakebollen og la deigen heve i romtemperatur i 45–60 minutter.
Kna deigen godt og del den i 16 like store emner, og rull dem ut i ca. 31 cm lange pølser. Kutt ca. 1 cm av pølsen og trill biten til en liten kule. Legg deigpølsen i en u-form på bordet og snurr endene rund to ganger. Legg en lille kulen i gropen som danner seg, og legg harene på et bakepapirkledd stekebrett.
Dekk til med folie eller klede og la påskeharene heve til dobbel størrelse i ca. 30–40 minutter.
Pensle påskeharene med egg, strø over sukker og stek dem i forvarmet stekeovn på 190 °C i ca. 13 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.