Appelsinkake med kandisert appelsin

Appelsinkake med kandisert appelsin

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Med hjemmelaget bakst er påskekosen sikret! Her får du oppskrift på en saftig appelsinkake – perfekt til påske.

Fremgangsmåte

Vask appelsinen godt og ha den i en kjele. Fyll opp med vann til appelsinen er dekket. La det få et raskt oppkok og hell av kokevannet. Gjenta denne prosessen tre ganger. Avkjøl appelsinen før du kutter den i biter og fjerner eventuelle steiner. Kjør appelsinen i en kjøkkenmaskin til en så glatt masse som mulig.
Pisk egg og sukker luftig. Sikt forsiktig inn mel og bakepulver, og rør det til en glatt og fin røre. Tilsett mykt smør litt og litt og pisk det glatt. Vend inn yoghurt og deretter appelsinmosen.
Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken på 175 °C i ca. 50­­–60 minutter. Bruk en kakepinne eller trepinne for å sjekke om kaken ferdig. La kaken avkjøle helt i formen før den vendes ut.
Kandisert appelsinskall og appelsinbåter:
Skrell appelsinen og kutt skallet i tynne strimler. Kok opp vann, sukker og appelsinskall i en liten gryte, og la det koke i ca. 5 minutter.
Fjern det hvite rundt appelsinen med en skarp kniv. Skjær ut appelsinfiletene ved å skjære tett inntil hinnene.
Pynt kaken med kandisert appelsinskall og appelsinbåter. Kaken kan gjerne serveres med litt gresk yoghurt eller iskrem til.

Tips:

Røren kan også brukes til muffins. Fordel røren i muffinsformer, ca. ⅔ full. Stek muffinsene på brett i stekeovnen på 175 °C i ca. 30 minutter.