Pølser og egg i brød

Pølser og egg i brød

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne spennende hverdagsretten med pølser og egg er en super idé å lage om du har et brød til overs. Har du noen slappe tomater, kan også de benyttes her.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Skjær et snitt på langs i toppen av brødet. Ta bort innmaten av brødet, slik at det er stort sett bare er skorpen igjen. Men ta vare på innmaten, den skal brukes senere.
Skrell løk og hvitløk, og kjør det til en fin masse i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.
Smuldre innmaten fra brødet og bland det med løkmassen, tomatketchup, tomat-/pastasaus, pisket egg, oregano, salt og pepper.
Smør en brødform med litt smør og legg i brødet med bunnen ned. Del grillpølsene i små biter. Legg halvparten av pølsebitene i et lag i det uthulte brødet. Fordel halvparten av brødblandingen over pølsene og legg i de hardkokte eggene. Legg deretter i resten av pølsene, og topp dem med resten av brødmassen. Trykk gjerne innholdet litt sammen, slik at det ikke stikker utenfor toppen av brødet.
Klem sammen åpningen i brødet og dryss over revet ost. Dekk brødet med aluminiumsfolie og stek det i ovnen 30 minutter. Ta bort folien og stek brødet i ytterlige 20 minutter, til osten er gyllen.
Ta brødet forsiktig ut fra formen og del det i serveringsskiver. Server retten med ruccula mix og søte tomater til.

Tips:

Dersom du har slappe tomater i kjøleskapet, kan disse hakkes opp og brukes i tillegg til tomat-/pastasaus.