Ingredienser
Ciabatta er et italiensk brød kjent for sin luftige tekstur og sprø skorpe. Alt som kreves er litt tid, omtanke og noen enkle ingredienser.
Fremgangsmåte
-
Bland sammen alle ingrediensene til en deig. Legg deigen tildekket i en firkantet form eller plastboks med lokk. Hev den i 30 minutter. Fold hjørnene av deigen inn mot midten og hev den i 30 minutter til.
-
Nå er deigen smidig nok til at du kan løfte den på midten, strekke den og legge den ned i bollen igjen. Gjenta dette et par ganger. La deigen heve i enda 30 minutter og sett den så i kjøleskapet over natten.
-
Neste morgen helles deigen med oversiden ned på et godt melet underlag. Deigen er fuktig og klissete å jobbe med, så dekk en kniv med olje eller mel før du skjærer deigen i fire like store emner.
-
Rull de fire leivene over på et bakepapir. Legg over et håndkle og la ciabattaene heve til dobbel størrelse i ca. 1 time. Støtt gjerne opp sidene ved å legge aluminiumsfolie formet som pølser under bakepapiret mellom ciabattaene.
-
Forvarm stekeovnen til 230 °C. Sett en liten ildfast bolle med vann i ovnen, dette skaper damp slik at ciabattaene holder seg myke. Stek ciabattaene i ca. 40 minutter til de er gyllenbrune.