Crunchy over-natten-ciabatta

Crunchy over-natten-ciabatta

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ciabatta er et italiensk brød kjent for sin luftige tekstur og sprø skorpe. Alt som kreves er litt tid, omtanke og noen enkle ingredienser.

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til en deig. Legg deigen tildekket i en firkantet form eller plastboks med lokk. Hev den i 30 minutter. Fold hjørnene av deigen inn mot midten og hev den i 30 minutter til.
Nå er deigen smidig nok til at du kan løfte den på midten, strekke den og legge den ned i bollen igjen. Gjenta dette et par ganger. La deigen heve i enda 30 minutter og sett den så i kjøleskapet over natten.
Neste morgen helles deigen med oversiden ned på et godt melet underlag. Deigen er fuktig og klissete å jobbe med, så dekk en kniv med olje eller mel før du skjærer deigen i fire like store emner.
Rull de fire leivene over på et bakepapir. Legg over et håndkle og la ciabattaene heve til dobbel størrelse i ca. 1 time. Støtt gjerne opp sidene ved å legge aluminiumsfolie formet som pølser under bakepapiret mellom ciabattaene.
Forvarm stekeovnen til 230 °C. Sett en liten ildfast bolle med vann i ovnen, dette skaper damp slik at ciabattaene holder seg myke. Stek ciabattaene i ca. 40 minutter til de er gyllenbrune.

Tips:

Deigen må behandles forsiktig slik at det blir store fine bobler inni brødet.