
Mange måter å bruke gulrot på!
Knasende sprø, knall oransje og søt i smaken. Det er kanskje ikke så rart at gulroten er en av de grønnsakene det spises mest av i Norge. Gulrotdagen er 4. april.
Både store og små liker den lange, slanke roten og den gir et hav av muligheter når det kommer til bruksområder.
Gulroten er like god rå som varmebehandlet. Revet gulrot til fiskekaker eller fiskegrateng er norsk tradisjonskost, men revet gulrot passer også godt i det asiatiske kjøkken, enten i salater eller i woker. Du kan også drikke gulrot, se oppskrift her.
Synes du kokt gulrot kan bli litt kjedelig, kan du prøve å lage bakte gulrøtter med hummus eller hva med å blande gulroten inn i rotmosen, eller prøve deg på syltet gulrot?
I tillegg til å smake godt er gulroten bra for kroppen. Gulrot har et høyt innhold av betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Gulrot har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen, skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Gulrotdagen feires 4. april, det er en flott anledning til å hedre denne næringsrike grønnsaken!
Oppskrifter
Hasselback gulrot
20-40 min|EnkelGulrothummus
20-40 min|EnkelBakte gulrøtter med hummus
20-40 min|EnkelGulrotbriks i langpanne
60+ min|EnkelSmoothie med gulrot, mango og appelsinjuice
20 min|EnkelGulrotfritters
20 min|EnkelGulrotvafler
20-40 min|EnkelHavregrøt med smak av gulrotkake
20 min|EnkelOvnsbakte gulrøtter med hasselnøtter
40-60 min|EnkelGulrot- og potetgrateng
40-60 min|MiddelsGulrotkake
60+ min|EnkelFiskeburger med finrevet gulrot og hvitløksdressing
20 min|EnkelVårruller med gulrotwok
20-40 min|EnkelGulrotsuppe med kokos og chili
20-40 min|EnkelGulrotsuppe med appelsinjuice
20-40 min|EnkelKlassisk coleslaw
20 min|EnkelGulrotrundstykker
60+ min|MiddelsGulrotsuppe med sjalottløk og appelsin
20-40 min|EnkelThaisalat med grapefrukt
20-40 min|MiddelsRød glede-smoothie
20 min|EnkelGulrot- og appelsinsalat
20 min|EnkelColeslaw med rødkål
20 min|EnkelSquash- og gulrotspagetti
20 min|EnkelBakte rotgrønnsaker
20-40 min|Enkel