Gulrotbriks i langpanne
Disse grove briksene blir ekstra saftige med revet gulrot, og lages enkelt i en langpanne. Perfekt til matpakken eller som tilbehør til en varmende suppe.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Ha mel, havregryn, solsikkekjerner og gresskarkjerner i en bakebolle.
- 2Riv gulrøttene og tilsett i melet. Bland godt.
- 3Rør honningen ut i det lunkne vannet.
- 4Ha tørrgjær og salt i melblandingen før du tilsetter vannet. Rør godt, og elt deigen i ca. 5 minutter. Deigen skal være litt løs. Hev deigen under et klede i ca. 45 minutter.
- 5Klargjør en langpanne med bakepapir. Hvelv deigen over i langpannen og fordel den utover med en slikkepott eller med fingrene. La deigen etterheve i ca. 1 time.
- 6Sett ovnen på 200 grader. Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær deigen forsiktig i ruter. Stek i forvarmet ovn i ca. 30–40 minutter. Avkjøl på rist.
- 1