Gulrotbriks i langpanne

Disse grove briksene blir ekstra saftige med revet gulrot, og lages enkelt i en langpanne. Perfekt til matpakken eller som tilbehør til en varmende suppe.

60+ min
Enkel
Gulrotbriks i langpanne

Slik gjør du

    1. 1
      Ha mel, havregryn, solsikkekjerner og gresskarkjerner i en bakebolle.
    2. 2
      Riv gulrøttene og tilsett i melet. Bland godt.
    3. 3
      Rør honningen ut i det lunkne vannet.
    4. 4
      Ha tørrgjær og salt i melblandingen før du tilsetter vannet. Rør godt, og elt deigen i ca. 5 minutter. Deigen skal være litt løs. Hev deigen under et klede i ca. 45 minutter.
    5. 5
      Klargjør en langpanne med bakepapir. Hvelv deigen over i langpannen og fordel den utover med en slikkepott eller med fingrene. La deigen etterheve i ca. 1 time.
    6. 6
      Sett ovnen på 200 grader. Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær deigen forsiktig i ruter. Stek i forvarmet ovn i ca. 30–40 minutter. Avkjøl på rist.