
Bli kjent med mangoen!
Mangoen har mange bruksområder. Den kan blant annet brukes i kjøttretter, på grillen, i smoothie, i is og i supper.
Visste du at mangoen er en av de mest spiste fruktene i verden bare slått av banan?
Frukten mango stammer fra Sør-Asia og er enten rund, oval eller hjerteformet. Den kan ha forskjellige farger i skallet som grønt, gult og rødt, og fruktkjøttet er guloransje og meget saftig. Fargen sier ikke noe om modningsgraden. Den kan godt være moden, selv om den er helt grønn. Inne i frukten finnes en flat stein som henger fast i fruktkjøttet og som må skjæres ut med kniv. Moden mango skal være litt myk når den er moden. Sjekk ved å trykke lett på den, gir den etter er den moden. Den kan ha små sorte prikker i skallet, noe som er et tegn på at frukten har god søtsmak.
Egenskaper
Det gule fruktkjøttet er kalorifattig og er rikt på betakaroten, som er en viktig antioksydant.
I tillegg inneholder mango vitaminene A og C, og også folat, B6, jern og litt kalsium, sink og vitamin E.
Oppbevaring
Oppbevar ikke mango under 7 grader. Selv om den ikke skal brukes med en gang, anbefales ikke oppbevaring i kjøleskap. Umoden mango modnes i romtemperatur i løpet av noen dager.
Oppbevaring av oppdelt mango: Har du bare brukt halve mangoen, dekk den andre halvdelen med plastfolie.
Oppbevaring i fryseren: Skrell mangoen og fjern steinen. Del frukten opp i biter eller båter og frys de ned i små bokser eller poser, så har du mango til senere.
Bruksområder
Du kan bruke frukten med det intenst oransje fruktkjøttet til så mangt. Spis den naturell eller bruk den i matlagingen.
Her gir vi deg noen tips på forskjellige retter som inneholder mango.
Oppskrifter
Mangosalsa
20 min|EnkelMango-is
60+ min|EnkelKyllingspyd med peanøttsaus og mangosalsa
60+ min|EnkelCeviche med torsk, mango og avokado
60+ min|EnkelKyllingfilet med jordbær- og mangosalsa
60+ min|MiddelsThaisuppe med reker og mango
20 min|EnkelMaki sushi med laks
40-60 min|MiddelsMango boost smoothiebowl
20 min|EnkelFiskeburger med tropisk rissalat
20-40 min|EnkelGrillet kalkunburger med mango
20 min|EnkelLøvbiff i lompe med mangosalsa
20 min|EnkelSvinekjøtt i karrisaus med mango og sitronris
20-40 min|EnkelLaksebowl med ingefær og soyasaus
20 min|EnkelTropiske bananpannekaker med mangosaus
20-40 min|EnkelAppelsin- og mangosalat
20 min|EnkelKald mangosufflé
60+ min|MiddelsMango- og melonslush
20 min|EnkelAsiainspirert torsk med superenkel mangosalat
40-60 min|MiddelsMangosurprise
20 min|EnkelKyllingfilet med spicy ris og brokkoli
20 min|EnkelDessertspyd på grillen
20 min|EnkelFrokostsmoothie med mango
20 min|EnkelMango nytelsesmoothie
20 min|EnkelMangosalat
20-40 min|MiddelsMangosalsa og grillet laks
20-40 min|Middels