Ceviche med torsk, mango og avokado
Et dykk inn i det peruanske kjøkken med sitrusfrukter, chili og avokado.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Skjær fisken i jevne biter/terninger. Finsnitt rødløken. Visp sammen saften fra lime, sitron og appelsin. Tilsett salt og sukker og bland fisken og rødløken sammen med marinaden. La det marinere i kjøleskapet i en times tid, eller til fiskekjøttet ikke lenger er «glassaktig», men hvitt og fast. Marineringstiden vil variere med tykkelsen og størrelsen på fiskebitene.
- 2Finsnitt eller finhakk chilien. Rens og skjær mango og avokado i terninger.
- 3Sil av marinaden på fisken og rødløken (ta vare på litt av den), og bland det sammen med chili, mango, avokado og hakket koriander.
- 1
Stekte søtpotetskiver:
- 1Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- 2Skrubb og vask søtpotetene (eventuelt kan de skrelles) og skjær dem i 1–2 cm tykke skiver. Krydre skivene med salt og pepper og vend dem med litt olivenolje.
- 3Spre skivene utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek søtpotetene i ca. 20 minutter, til de er gylne og møre.
- 4Dryss over ekstra koriander, litt av marinaden og knuste tortillachips over fisken, og server med stekte søtpotetskiver til.
- 1