Kald mangosufflé

Sufflé forbinder vi ofte med noe varmt som må spises idet den tas ut av ovnen. Denne kalde suffleen kan du lage litt i forveien, om du ønsker. Suffleen har frisk smak av deilig og søt mango.

60+ min
Middels
Kald mangosufflé

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell mangoene og skjær fruktkjøttet fra steinen. Skjær fruktkjøttet i små terninger. Bruk porsjonsformer som rommer ca. 1 1/2 dl. Legg noen mangoterninger i bunnen av hver form. Sett en krave av matpapir rundt formen og slik at den stikker ca. 2 1/2 cm over kanten. Fest med tape.
    2. 2
      Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem vannet godt ut og smelt geltatinen i 1 ss kokende vann.
    3. 3
      Rør sammen eggeplommer, melis og melk i en bolle og sett den i et kar med kokende vann. Visp kraftig til lys og luftig eggedosis. Ta bollen opp av vannbadet og fortsett å vispe til eggedosisen er kald. Visp inn oppløst gelatin.
    4. 4
      Mos resten av mangoterningene og rør dem i eggedosisen sammen med appelsinskallet. La massen stå til den begynner å stivne.
    5. 5
      Visp 1 dl av kremfløten og vend den i mangokremen. Fordel kremen i formene. Sett dem kaldt så suffleen stivner, minst 3-4 timer men gjerne over natten.
    6. 6
      Fjern matpapiret forsiktig fra formene. Visp resten av fløten og legg en topp på hver sufflé, og dryss ristede mandelflak over og server.