Digge oppskrifter på toast

Det er mye godt man kan legge mellom to skiver brød.

Toast eller ristet brød, er en enkel, men kjær rett som har vært en del av frokost- og lunsjkulturen i mange år. Toast passer enten du trenger noe mat i farta, skal ut på tur eller bare har lyst på noe enkelt og godt til lunsj eller kos. 

Toast er snadder og det er også en fin måte å bruke av det man allerede har i huset, i tillegg til at det er veldig enkelt å lage.

Toast kan nytes med et bredt utvalg av pålegg som for eksempel rester av gulost, skinke, salami eller andre ost- eller påleggssorter. Bruk gjerne grovbrød og mager pålegg som for eksempel kyllingfilet eller sennep i stedet for smør så blir den også litt sunnere.

Man trenger heller ikke å ha et eget toastjern, du kan også bruke vaffeljern eller steke i ovnen eller i en stekepanne.

Kanskje finner du en ny favoritt-toast? 

Relatert innhold

Croque Monsieur

Viste du at Croque Monsieur regnes som en av Frankrikes nasjonalskatter? Det tar litt lenger tid å lage enn et vanlig ostesmørbrød, men så vil du oppleve at du får et smakfullt og deilig ostesmørbrød som overgår alle andre ostesmørbrød!

Avokadotoast med pesto

En saftig og smakfull toast med avokado og pesto er perfekt som lunsj eller en rask middag! Her har vi laget en trippeldekker av Jacobs Utvalgte Kornbrød med lynghonning, men den kan også lages dobbel og med ditt foretrukne brød.

Burgertoast med cheddar

Burgertoast er aldri feil, hverken til lunsj eller middag – og har du tenkt på at den kan lages i et toastjern? Vi har valgt å toppe vår med cheddar og syltet rødløk. Rødløken kan gjerne lages på forhånd. Den holder seg fint i kjøleskapet noen dager. Lag gjerne trippel porsjon, så har du en stund.

Margheritatoast med hjemmelaget pizzasaus

Hvorfor ikke kombinere to veldig gode retter; pizza og toast!

Tortillatoast med tacokjøttdeig

Om du ønsker en ny variant av den klassiske tacoen, eller om du har rester fra gårsdagens taco, så er dette den perfekte oppskriften! Du kan lage tacotoast med brødskiver også, både grovt brød, loff eller polarbrød er gode alternativer.

Skagenrøre på toast

Toast med avokado og rekerøre er en perfekt start på et større måltid, eller som et lite måltid i seg selv.

Omelett med toastet brød

Omelett er både enkelt, næringsrikt og godt! Du kan variere fyllet etter eget ønske, men vi anbefaler denne smakfulle varianten med sjampignon og vårløk.

Kjøttbolle-sandwich

Piff opp hverdagen med denne spennende retten som tar sandwichen til nye høyder. Den pikante oliventoppingen tilfører en nydelig kontrast til de saftige kjøttbollene

Panini med brie og salami

Panini er en italiensk grillet sandwich, og da gjerne grillet i toastjern. Her har vi fylt den med deilig brie og salami for en smakfull og god opplevelse.

Trippel bacontoast

En saftig og god toast med bacon og smeltet ost smaker godt til både lunsj, middag og kvelds! Her har vi laget en trippeldekker, men den kan også bare lages dobbel om du ønsker det.

Klassisk toast med kalkunpålegg

Toast med smeltet ost er en klassiker, og det er fordi det er veldig smakfullt og enkelt! Dette er godt alternativ i matpakken med friske sukkererter, gulrøtter, vannmelon eller jordbær – eller om du vil spise den varm til lunsj, enkel middag eller til kvelds.

Croque Monsieur

Viste du at Croque Monsieur regnes som en av Frankrikes nasjonalskatter? Det tar litt lenger tid å lage enn et vanlig ostesmørbrød, men så vil du oppleve at du får et smakfullt og deilig ostesmørbrød som overgår alle andre ostesmørbrød!

Vaffeltoast med brie og spekeskinke

Havrevafler er perfekt til hverdagen! Server dem gjerne varme til lunsj eller kveldsmat, og topp med brie, spekeskinke, fikensyltetøy og jordbær. Mengden topping avhenger av antall vafler.

Toast med skinke og paprika

En klassisk toast med ost og skinke er noe alle kan like. Ta med skivene ut på tur og varm de over bålet – du kommer ikke til å angre!

Toast med salami og paprika

Lag en klassisk toast til middag eller aftens. Det er lett å glemme hvor godt det smaker!