Toast med avokado og posjert egg
En klassisk avokadotoast slår aldri feil, og kan nytes både til frokost og lunsj. Her er den servert med et rennende, posjert egg.
20 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Rist brødskiven lett i en brødrister eller i ovnen.
- 2Mos avokadokjøttet med en gaffel og smak til med limesaft, salt og pepper.
- 3Kok opp en stor kjele med vann. Skru ned varmen og la vannet småsyde. Knekk egget i en liten skål. Tilsett eddik i vannet og rør rundt med en sleiv eller visp til du skaper en «virvelvind» i vannet. Slipp egget raskt, men forsiktig ned i vannet, så nære vannkanten så mulig. Etter ca. 3-4 minutter er egget klart. Bruk en hulsleiv til å forsiktig løfte opp egget og legg det på et kjøkkenpapir slik at vannet renner av.
- 4Fordel avokadomosen på brødskiven, legg på egget og topp med persille, salt og pepper.
- 1