Toast med avokado og posjert egg

En klassisk avokadotoast slår aldri feil, og kan nytes både til frokost og lunsj. Her er den servert med et rennende, posjert egg.

20 min
Enkel
Toast med avokado og posjert egg

Slik gjør du

    1. 1
      Rist brødskiven lett i en brødrister eller i ovnen.
    2. 2
      Mos avokadokjøttet med en gaffel og smak til med limesaft, salt og pepper.
    3. 3
      Kok opp en stor kjele med vann. Skru ned varmen og la vannet småsyde. Knekk egget i en liten skål. Tilsett eddik i vannet og rør rundt med en sleiv eller visp til du skaper en «virvelvind» i vannet. Slipp egget raskt, men forsiktig ned i vannet, så nære vannkanten så mulig. Etter ca. 3-4 minutter er egget klart. Bruk en hulsleiv til å forsiktig løfte opp egget og legg det på et kjøkkenpapir slik at vannet renner av.
    4. 4
      Fordel avokadomosen på brødskiven, legg på egget og topp med persille, salt og pepper.