Croque Monsieur

Viste du at Croque Monsieur regnes som en av Frankrikes nasjonalskatter? Det tar litt lenger tid å lage enn et vanlig ostesmørbrød, men så vil du oppleve at du får et smakfullt og deilig ostesmørbrød som overgår alle andre ostesmørbrød!

20-40 min
Enkel
Croque Monsieur

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 180 °C.
    2. 2
      Smelt smør i en kjele. Tilsett hvetemel og rør sammen. Tilsett melk litt etter litt, mens du rører godt med en visp. Rør hele tiden og vær forsiktig med varmen så sausen ikke brenner seg.
    3. 3
      Tilsett revet ost og Dijon-sennep. Smak til med salt og pepper. Sett kjelen til side.
    4. 4
      Smør to av brødskivene med sennep, og legg på skinke og osteskiver - de resterende skivene smøres med litt smør og legges ved siden av på stekebrettet.
    5. 5
      Sett alt i ovnen og stek til osten har smeltet og brødene fått en fin gyllen farge.
    6. 6
      Ta skiven ut og lag to sandwicher.
    7. 7
      Topp med ostesaus og sett tilbake i ovnen. Stek til ostesausen har blitt gyllen og server med en frisk salat.