Gå ikke glipp av denne fantastiske grønnsaken - brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har, og inneholder mer C-vitamin enn appelsiner. Den er også full av mineraler, sporstoffer og andre aktive plantestoffer. Den er også kjent for å redusere risiko for hjertesykdom og kreft på grunn av sine betennelsesdempende stoffer.
Likevel har den grønne knollen fått på seg et rykte som litt kjedelig, det håper vi å motbevise.
Brokkolien har ikke bare en nydelig farge, men også god smak. Bama beskriver den på følgende måte; «mild kålsmak, en anelse bitterhet kombinert med sødme».
For å lykkes med brokkoli er det viktigste at du ikke varmebehandler den for lenge, noen få minutter i kokende vann er nok. Bruker du den i wok bør brokkolien være noe av det siste du legger i pannen slik at den ikke blir stekt for lenge.
Brokkolien kan også gjerne nytes rå, for eksempel i salater. Ønsker du å få frem den knallgrønne fargen kan du putte brokkolibukettene i kokende vann i noen sekunder før du har de over i isvann.
Lær deg å bruke den grønne næringsbomben med en av de mange oppskriftene du her får servert!