Brokkoli - en bukett med gode næringsstoffer

Norsk brokkoli
Nå er den norske brokkolien i butikken.

Gå ikke glipp av denne fantastiske grønnsaken - brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har, og inneholder mer C-vitamin enn appelsiner. Den er også full av mineraler, sporstoffer og andre aktive plantestoffer. Den er også kjent for å redusere risiko for hjertesykdom og kreft på grunn av sine betennelsesdempende stoffer.

Likevel har den grønne knollen fått på seg et rykte som litt kjedelig, det håper vi å motbevise.

Brokkolien har ikke bare en nydelig farge, men også god smak. Bama beskriver den på følgende måte; «mild kålsmak, en anelse bitterhet kombinert med sødme». 

For å lykkes med brokkoli er det viktigste at du ikke varmebehandler den for lenge, noen få minutter i kokende vann er nok. Bruker du den i wok bør brokkolien være noe av det siste du legger i pannen slik at den ikke blir stekt for lenge. 

Brokkolien kan også gjerne nytes rå, for eksempel i salater. Ønsker du å få frem den knallgrønne fargen kan du putte brokkolibukettene i kokende vann i noen sekunder før du har de over i isvann. 

Lær deg å bruke den grønne næringsbomben med en av de mange oppskriftene du her får servert! 

Relatert innhold

Brokkolisalat med bacon

En kremet brokkolisalat med sprø baconterninger og søt og syrlig dressing er klassisk middagstilbehør, eller som en liten rett i seg selv sammen med godt brød til. Her serveres den med pinjekjerner for ekstra crunch!

Ovnsbakt brokkoli med pinjekjerner

Ovnsbakt brokkoli med pinjekjerner er rask å forberede, og passer veldig godt til det aller meste!

Pannestekt brokkoli med parmesan

Stek brokkoliskiver i pannen og topp med parmesan for et supert tilbehør som passer like godt til biff og kylling som til fisk!

Mos med brokkoli

Server rykende varm mos med brokkoli og poteter til middag. Og sett en ekstra spiss på den med noen ristede pinjekjerner over, om du vil.

Brokkoliris

Brokkoliris er godt og sundt tilbehør som kan serveres til både kjøtt- og fiskeretter.

Stekt blomkål og brokkoli

Denne retten med stekt blomkål og brokkoli smaker godt alene, og egner seg utmerket som tilbehør til både kjøtt og fisk. Enkelt, sunt og smakfullt – spesielt med en håndfull parmesan over.

Brokkolicouscous

Brokkolicouscous er et smakfullt tilbehør som kan erstatte både ris og poteter.

Grillspyd med brokkolisalat

Sommeren blir komplett med saftige grillspyd med svinekjøtt, løk og paprika. Server dem med deilig brokkolisalat til. Grillspyd egner seg også perfekt for restemat. Bruk det du har av kjøtt og grønnsaker.

Brokkoli- og pastagrateng

Dette er en 'alt-i-ett'-form med bl.a. brokkoli som er rask og enkel å lage og som i tillegg smaker utrolig godt. Fullverdig middag på en-to-tre.

Salat med poteter, brokkoli og dill

Dill er en gammel krydderurt som til alle tider har vært mye brukt. Her har vi den i en deilig salat sammen med poteter, vårløk og brokkoli.

Pasta med brokkolisaus

En rask vegetar pastarett med masse smak og farge lager du enkelt ved å tilsette brokkoli, soltørkede tomater, spicy krydder og crème fraîche. Enklere og bedre blir det ikke!

Brokkolisuppe med ingefær, kokos og kylling

En sunn og god suppe som lages raskt!

Laksegrateng

LakseGLADteng! Makaroni, brokkoli, hvit saus og glade laksebiter. Tirsdagsmiddag, onsdagsmiddag, barnas favoritt, blåse på første biten og smeltet smør på!

Kyllingfilet med spicy ris og brokkoli

Kylling, kjærlighet og mango! Lukk øynene ved første munnfull.