Laksegrateng
LakseGLADteng! Makaroni, brokkoli, hvit saus og glade laksebiter. Tirsdagsmiddag, onsdagsmiddag, barnas favoritt, blåse på første biten og smeltet smør på!
40-60 min
Enkel
Tips!
Dersom du ønsker å lage hjemmelaget hvit saus, smelter du 3 ss smør og tilsetter 3 ss hvetemel. Rør godt til en glatt og jevn blanding. Hell i 7 dl melk og kok opp mens du rører. Smak til med salt og pepper.
Slik gjør du
- 1Lag hvit saus etter anvisning på pakken.
- 2Rør inn 4 egg i sausen når den er ferdig. Sausen må ikke koke når du tilsetter eggene, eller etter de er tilsatt.
- 3Kok makaroni i 5 minutter, ha i brokkolibuketter på slutten av koketiden. Sil fra kokevannet og bland makaroni og brokkoli inn i sausen.
- 4Del laksen i terninger og legg den i en smurt ildfast form. Ha litt salt og pepper på fisken.
- 5Hell makaroniblandingen over og topp med brødrasp. Stek gratengen i 30 minutter på 200°C.
- 6Server med smeltet smør og kokte poteter.
- 1