Laksegrateng

LakseGLADteng! Makaroni, brokkoli, hvit saus og glade laksebiter. Tirsdagsmiddag, onsdagsmiddag, barnas favoritt, blåse på første biten og smeltet smør på!

40-60 min
Enkel
Laksegrateng
Tips!

Dersom du ønsker å lage hjemmelaget hvit saus, smelter du 3 ss smør og tilsetter 3 ss hvetemel. Rør godt til en glatt og jevn blanding. Hell i 7 dl melk og kok opp mens du rører. Smak til med salt og pepper.

Slik gjør du

    1. 1
      Lag hvit saus etter anvisning på pakken.
    2. 2
      Rør inn 4 egg i sausen når den er ferdig. Sausen må ikke koke når du tilsetter eggene, eller etter de er tilsatt.
    3. 3
      Kok makaroni i 5 minutter, ha i brokkolibuketter på slutten av koketiden. Sil fra kokevannet og bland makaroni og brokkoli inn i sausen.
    4. 4
      Del laksen i terninger og legg den i en smurt ildfast form. Ha litt salt og pepper på fisken.
    5. 5
      Hell makaroniblandingen over og topp med brødrasp. Stek gratengen i 30 minutter på 200°C.
    6. 6
      Server med smeltet smør og kokte poteter.