Brokkolisuppe med kokt egg

Denne kremede suppen med brokkoli og spinat, blir toppet med bløtkokte egg og sprø gresskarkjerner!

20-40 min
Enkel
Brokkolisuppe med kokt egg

Slik gjør du

    1. 1
      Finhakk løk og hvitløk. Skjær vekk nederste del av brokkolistilken, ca.1 cm. Skjær noen buketter fra brokkolien og legg til side. Del resten av brokkolibukettene og stilken i biter.
    2. 2
      Varm opp litt olje i en tykkbunnet kjele. Fres løk, hvitløk og brokkolibiter på middels varme i et par minutter. Hell over melken og kok opp. La småkoke i ca. 10 minutter.
    3. 3
      Kutt de resterende brokkolibukettene i fine skiver og stek i litt olje eller smør til de får en god stekeskorpe. Legg til side.
    4. 4
      Smelt litt smør i en panne eller en liten kasserolle, og fres gresskarkjernene i noen minutter til de blir sprø og gylne.
    5. 5
      Kok eggene i 8 minutter for bløte egg.
    6. 6
      Tilsett spinat i suppen og kjør den glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
    7. 7
      Server suppen med kokte egg, stekte brokkoliskiver og gresskarkjerner.