Røkte nakkekoteletter med brokkolisalat
Grillet kjøtt og tilbehør med spennende smaker gir gode SommerVibber. Granateplekjerner er friskt og godt, og de fungerer perfekt i salater!
40-60 min
Enkel
Tips!
Som ekstra tilbehør passer det godt med småpoteter med rosmarin.
Slik gjør du
- 1Start med brokkolisalaten: Rens og del brokkolien i små buketter. Rens og finhakk eller finsnitt løken.
- 2Visp sammen majones, yoghurt, sitronsaft og sukker. Bland dressingen sammen med brokkoli og rødløk.
- 3Grill kotelettene til kjøttet er gjennomstekt. La kotelettene få hvile i noen minutter før servering. Kotelettene kan også stekes i en grillpanne eller stekepanne.
- 4Server kotelettene sammen med brokkolisalaten og dryss over litt pepper, granateplekjerner, nøtter og persille.
- 5Hvordan dele granateple? Den kraftige rødfargen på saften i granateplet setter lett flekker, vær derfor forsiktig når du skal dele frukten. Skyll granateplet og skjær av toppen. Lag et snitt i skilleveggene og brekk båtene fra hverandre. Hold granateplet over en bolle og pirk ut kjernene – du kan gjerne banke på skallet med en tresleiv for at kjernene skal løsne. Pass på så du ikke får med de hvite hinnene.
- 1