Vi feirer Sankthans med god mat

23. juni feirer vi Sankthansaften. Dette er dagen vi kan samle familie og venner rundt bordet og servere god mat og drikke.

Sankthans er for mange starten på sommeren.
Enkel og god mat står i fokus, men det er også viktig å nyte den flotte sommernatten sammen med de du er glad i!

Sankthans er knyttet til ulike tradisjoner, og mat og drikke er ofte en del av kvelden. Bålkos og pølsegrilling er gjerne en suksess blant barna. Kanskje vanker det også en marshmallow eller to på både store og små barn? For mange er det tradisjon å spise rømmegrøt, og her får du også noen oppskrifter på en annerledes måte å spise rømmegrøt på.

Uansett om du foretrekker å spise spekemat, grillmat, rømmegrøt  eller litt av alt på koldtbordet så har vi oppskriftene.  

Relatert innhold

Koldtbord

Sommeren er sesongen for mat i det fri og hva er ikke hyggeligere enn å dele et godt måltid med de du er glad i? Koldtbord er både tradisjonelt og ikke minst koronavennlig – alle kan ta med hver sin rett.

Pølser med sommertopping

Pølser hører sommeren til. Pølser kan være mer enn bare pølse i brød. Her har vi grillet pølsene og toppet dem med deilig tilbehør som gir den rette sommerstemningen. Men vanlige kokte wienerpølser gjør seg også med deilig sommertopping på.

Godt på grillen

Godt på grillen

Sommer, sol og grilling - kan det bli bedre? Oppskriftene trenger ikke være kompliserte for et vellykket resultat. Grønt er skjønt, også på grillen. Her er mulighetene mange til å få i seg flere av sine "fem om dagen" - legg grønnsakene eller frukten rett på grillen, i folie, eller bruk grillspyd for et fargerikt måltid. Her har vi samlet et knippe til neste gang du fyrer opp grillen!

Sommerens beste desserter

Sommerens beste desserter

Sommeren er til for å nytes, og da hører en god dessert med. En søt eller frisk dessert gir en god avslutning på måltidet - for hvem liker vel ikke dessert? La deg inspirere til å prøve et par nye oppskrifter denne sommeren!

Piknik

Å spise ute er en av sommerens aller hyggeligste aktiviteter. Fyll bordet med tradisjonell spekemat, saftig eggerøre, enkle salater, gode dressinger, frukt og godt brød.

Piknik

Det er ikke bare grillmat som smaker godt ute. Server sommerskinke og spekeskinke sammen med ferdig potetsalat og hjemmelaget eggesalat med karri. Salte kjeks, frisk vannmelon og søte jordbær er friskt og fargerikt tilbehør.