Det finnes mange måter å servere rømmegrøt på også, både med klassisk eller mer utradisjonelt tilbehør, men du kan også bruke rømmegrøt som ingrediens eller som dessert.
Tradisjonelt er det mange som serverer rømmegrøt til de store anledningene som bryllup, barnedåp og konfirmasjon. Og for noen er rømmegrøt fast på bordet til feiring av høytidsdagene 17. mai, St. Hans og Olsok.
I tillegg til å smake godt, er grøt er enkelt å servere til mange.
Spekemat er et kjent og passende tilbehør, men det finnes mange andre måter å servere rømmegrøt på. Velg din egen favorittopping av friske bær, tørket frukt eller nøtter. Kun fantasien setter grenser.
Visste du at du kan bruke rømmegrøten som en ingrediens eller tilbehør? Det er også supert for å bruke opp rester og motarbeide matsvinn.
Lag for eksempel din egen potetsalat ved å blande kokte poteter med rømmegrøt. Det smaker ypperlig med røket laks. Dette kan du også ta videre og gratinere i ovnen! Rømmegrøten er også et godt tilbehør til kjøtt, for eksempel vilt. Et tips da er å piske den luftig og røre inn litt tyttebærsyltetøy.
Det er virkelig en drøm å få servert rømmegrøt som dessert. Kombinasjonen av rømmegrøt, fiken, eple og brunost høres kanskje spesielt ut? Men det er veldig godt og kan se meget lekkert ut.
Kilde: Fjordland