Rømmegrøt - et festmåltid

For mange er det tradisjon med rømmegrøt til de store feiringene som for eksempel Sankthansaften. Det er utrolig godt og enkelt å servere, spesielt om du kjøper den ferdig, eller gjør en vri ut av ferdiggrøten.

Det finnes mange måter å servere rømmegrøt på også, både med klassisk eller mer utradisjonelt tilbehør, men du kan også bruke rømmegrøt som ingrediens eller som dessert.

Tradisjonelt er det mange som serverer rømmegrøt til de store anledningene som bryllup, barnedåp og konfirmasjon. Og for noen er rømmegrøt fast på bordet til feiring av høytidsdagene 17. mai, St. Hans og Olsok.

I tillegg til å smake godt, er grøt er enkelt å servere til mange.

Spekemat er et kjent og passende tilbehør, men det finnes mange andre måter å servere rømmegrøt på. Velg din egen favorittopping av friske bær, tørket frukt eller nøtter. Kun fantasien setter grenser.

Bruk rømmegrøt som ingrediens

Visste du at du kan bruke rømmegrøten som en ingrediens eller tilbehør? Det er også supert for å bruke opp rester og motarbeide matsvinn.

Lag for eksempel din egen potetsalat ved å blande kokte poteter med rømmegrøt. Det smaker ypperlig med røket laks. Dette kan du også ta videre og gratinere i ovnen! Rømmegrøten er også et godt tilbehør til kjøtt, for eksempel vilt. Et tips da er å piske den luftig og røre inn litt tyttebærsyltetøy.

Lag dessert av rømmegrøt

Det er virkelig en drøm å få servert rømmegrøt som dessert. Kombinasjonen av rømmegrøt, fiken, eple og brunost høres kanskje spesielt ut? Men det er veldig godt og kan se meget lekkert ut. 

Kilde: Fjordland

Relatert innhold

Rømmegrøt

Ønsker du å lage like god rømmegrøt som Fjordland? Det er ingen hemmelighet, og her deler vi oppskriften med deg.

Rømmegrøt med multer og lefser

Rømmegrøt passer både til middag og dessert. Dette er en deilig dessertoppskrift med multer.

Gratinert rømmegrøt med poteter og brunost

Rømmegrøt med sin fløyelsmyke konsistens passer perfekt sammen med poteter og brunost gratinert i ovnen.