Sett spekemat på bordet i sommer

Salt, søtt og sosialt. Spekemat er perfekt til både hverdag og fest.

Sommer og sol gjør ofte sitt til at kroppen får lyst på litt salt mat. Da er spekemat en sikker vinner. Ettersom mye av maten serveres kald trenger du heller ikke ha kjøkkentjeneste over varme gryter mens sola skinner. Med andre ord – et perfekt sommermåltid! 

Et klassisk spekematbord består gjerne av et utvalg pølser og skinker, eggerøre, potetsalat, rømme, flatbrød, asparges med spekeskinke. Har du lyst kan du også servere rømmegrøt.

Ønsker du å utvide menyen kan du supplere med en grønn salat, hjemmebakt focaccia og Waldorfsalat

Spekeskinke egner seg også veldig godt å ha med på piknik da den tåler litt varme, samt at den salte spekeskinken smaker spesielt godt i varmen. Husk å server nok kjølig, godt drikke til. 

Dette er festmat som du kan servere i sommerselskap, men familien kan også kose seg med en nedskalert versjon på en helt vanlig hverdag. 

Relatert innhold

Melon med spekeskinke

Søt melon og salt spekeskinke er en klassisk kombinasjon, og en selvskreven gjest på tapasbordet eller som en enkel, men smakfull forrett.

Spyd med druer, brie og skinke

Små spyd med druer og ost er perfekt å servere som aperitiff, eller som del av et tapasbord.

Sommerskinke med sommersalat

Skjær skinken i tynne skiver og lag en fristende og frisk salat av vannmelon, jordbær og tomat. Dryss over litt fetaost om du vil, og server potetsalat ved siden av. Enklere blir det ikke!

Sommerkrans

Sommerkransen er en drøm å anrette på tapas- eller koldtbordet og kan lages med de råvarene du har tilgjengelig hjemme.

Bruschetta med spekeskinke

Ristet brød med frisk salsa og spekemat på toppen. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett.

Spekemat med focaccia

Et spekematbord passer til alle store og små anledninger året rundt. Spekemat kan varieres i det uendelige med spennende smaker. Luftig focacciabrød er perfekt å servere til spekemat.

Spekeskinke og melon

Spekeskinke og melon er en av de enkleste og mest populære forrettene som finnes. Saltsmaken i norsk spekeskinke passer perfekt sammen med sødmen i moden melon. Enkelt, delikat, friskt og utrolig godt.

Spekeskinke med grillet vannmelon

Smaken av sommer! Spekeskinke er kjempegodt til grillet melon, og er så enkelt å lage.

Scampi med spekeskinke

Spekeskinke kan brukes til mye, her som smaksforsterker til reker. Nydelig kombinasjon.

Kamskjellspyd med spekeskinke

Kaskjell og spekeskinke passer som hånd i hanske. På grillen blir det en lekker liten rett.

Piknik

Å spise ute er en av sommerens aller hyggeligste aktiviteter. Fyll bordet med tradisjonell spekemat, saftig eggerøre, enkle salater, gode dressinger, frukt og godt brød.

Sommerstuing

Nydelig tilbehør til røkt kjøtt eller fisk, f.eks. stekte kjøttpølser, sommerkoteletter, spekemat eller røkt makrell. I stedet for blomkål, kan sesongens grønnsaker brukes.