Salt, søtt og sosialt. Spekemat er perfekt til både hverdag og fest.
Sommer og sol gjør ofte sitt til at kroppen får lyst på litt salt mat. Da er spekemat en sikker vinner. Ettersom mye av maten serveres kald trenger du heller ikke ha kjøkkentjeneste over varme gryter mens sola skinner. Med andre ord – et perfekt sommermåltid!
Skjær skinken i tynne skiver og lag en fristende og frisk salat av vannmelon, jordbær og tomat. Dryss over litt fetaost om du vil, og server potetsalat ved siden av. Enklere blir det ikke!
Et spekematbord passer til alle store og små anledninger året
rundt. Spekemat kan varieres i det uendelige med spennende
smaker. Luftig focacciabrød er perfekt å servere til spekemat.
Spekeskinke og melon er en av de enkleste og mest populære forrettene som finnes. Saltsmaken i norsk spekeskinke passer perfekt sammen med sødmen i moden melon. Enkelt, delikat, friskt og utrolig godt.
Å spise ute er en av sommerens aller hyggeligste aktiviteter. Fyll bordet med tradisjonell spekemat, saftig eggerøre, enkle salater, gode dressinger, frukt og godt brød.
Nydelig tilbehør til røkt kjøtt eller fisk, f.eks. stekte kjøttpølser, sommerkoteletter, spekemat eller røkt makrell. I stedet for blomkål, kan sesongens grønnsaker brukes.