Sommer og sol gjør ofte sitt til at kroppen får lyst på litt salt mat. Da er spekemat en sikker vinner. Ettersom mye av maten serveres kald trenger du heller ikke ha kjøkkentjeneste over varme gryter mens sola skinner. Med andre ord – et perfekt sommermåltid!
Et klassisk spekematbord består gjerne av et utvalg pølser og skinker, eggerøre, potetsalat, rømme, flatbrød, asparges med spekeskinke. Har du lyst kan du også servere rømmegrøt.
Ønsker du å utvide menyen kan du supplere med en grønn salat, hjemmebakt focaccia og Waldorfsalat.
Spekeskinke egner seg også veldig godt å ha med på piknik da den tåler litt varme, samt at den salte spekeskinken smaker spesielt godt i varmen. Husk å server nok kjølig, godt drikke til.
Dette er festmat som du kan servere i sommerselskap, men familien kan også kose seg med en nedskalert versjon på en helt vanlig hverdag.