Pavlova

Pavlova

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Pavlova er enkelt å lage og passer til de fleste anledninger. Topp kaken med sesongens fineste bær og litt friske urter (bruk gjerne mynte eller sitronmelisse), og dryss gjerne et tynt lag med melis over før servering.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pass på at bollen er helt ren. Pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk, skummende marengs ved middels hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk videre til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett siktet maisenna og eddik, og visp videre i 10 sekunder. Tips! Når du skal piske eggehviter er det viktig at både bollen og vispen er helt ren. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig (nærmest umulig) å få eggehvitene stive.
Kle et stekbrett med bakepapir og tegn en sirkel (cirka 20-22 cm i diameter) midt på papiret. Form en rund marengskake på størrelse med sirkelen.
Sett marengsen inn i ovnen på nest nederste rille og senk temperaturen til 110 grader. Stek marengsen i cirka 1 time og 10 min. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat. Pisk fløten til myk krem. Vend kremen sammen med vaniljekremen. Topp pavlovaen med krem og fyll på med masse bær.
Serveres med det samme!

Tips:

Hvis du bruker laktosefri kremfløte har du en kake som både er glutenfri og laktosefri.