Piknik

Piknik

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Å spise ute er en av sommerens aller hyggeligste aktiviteter. Fyll bordet med tradisjonell spekemat, saftig eggerøre, enkle salater, gode dressinger, frukt og godt brød.

Fremgangsmåte

Forslag til piknikbord:
Anrett skinker og pølser pent på et fat, og fyll opp bordet med tomat- og jordbærsalat, eggerøre, potetsalat, kokte egg, melon, tzatziki, aioli, rømme og godt brød.
Eggerøre:
Visp eggene til de er godt blandet, men unngå å vispe inn for mye luft. Tilsett fløte og visp det lett sammen. Smelt litt smør i en middels varm stekepanne og tilsett eggemassen. Rør hele tiden til røren tykner uten at den får stekeskorpe (bruk gjerne en solid slikkepott som tåler varme). Eggerøren skal ha en «kremet» konsistens, være bløt og saftig. Hell eggerøren over på en tallerken eller i en passende bolle. Dryss over en god klype salt, kvernet pepper og hakket gressløk.
Tomat- og jordbærsalat:
Del vannmelonen i jevne terninger. Rens jordbærene og del dem i skiver eller båter, og del tomatene i biter eller skiver. Bland melon, jordbær og tomater i en passende bolle. Dryss over en klype salt, litt kvernet pepper, smuldret fetaost og friske urter. Topp med noen rause dråper olivenolje og litt balsamico.