Julens favoritter!

Juletiden er full av tradisjoner og vi har gjerne noen spesielle favoritter som vi forbinder med julen.

Det er heldigvis lov å kose seg litt ekstra med det vi liker aller best til jul! Mange av tingene vi koser oss med i desember spiser vi kanskje kun da og det gjør maten ekstra god og opplevelsene spesielle

Vi har funnet frem noen av våre julefavoritter – kanskje blir du inspirert til å prøve noe nytt, eller gjøre en vri på en klassiker. 

Klementiner
Ingen jul uten klementiner! Disse vitaminrike sitrusfruktene er det bare å spise så mye du orker av. Bruk gjerne også klementin som ingrediens i dessert. Hva med å lage Krydrede juleklementiner som en frisk avslutning på julemåltidet, eller ostekake med klementinsaus?

Men klementiner kan ikke bare brukes i søte retter, inkluder de i en rødkålsalat, eller bruk de i en saus eller som tilbehør i oppskriften Kalkunbryst med fløtesaus og klementinsalat.

Pepperkaker
For mange blir det ikke jul uten den liflige duften av pepperkaker. Om du velger å kjøpe de ferdig i butikken eller baker de fra bunnen av er opp til deg. Har du barn kan det være moro å sette av en kveld til bygging og pynting av pepperkakehus. Det er morsomt for barna og et dekorativt innslag i julepynten. Oppskrift på pepperkakedeig finner du her.

Lyst på mer bakeinspirasjon? Sjekk ut vårt julebakst-oppskriftshefte her!

Gløgg
Ingenting er bedre enn å ta et avbrekk fra julestresset ved å krype under pleddet med en varm kopp gløgg! Denne kan du selvsagt kjøpe ferdig, men ønsker du hjemmelaget gløgg, er det ikke vanskelig å lage selv! Vi har funnet frem en oppskrift på appelsingløgg, men prøv deg gjerne frem med en eplevariant, eller kanskje en med solbærsaft og friske bjørnebær?

Marsipan
I julen spiser vi mye søtsaker, og mange er spesielt glade i marsipan. Ønsker du å gi bort spiselige julegaver, er marsipan en god idé å lage selv. Pakk julegodteriet inn i fint papir med en rød sløyfe rundt, så har du en dekorativ og smakfull liten julegave. Oppskrift på marsipan finner du her.

Relatert innhold