Brente mandler

Ingen jul uten en runde eller to med brente mandler.

20-40 min
Enkel
Brente mandler
Tips!

Som en liten tvist kan du drysse litt knust chili eller malt ingefær over de nybrente mandlene.

Slik gjør du

    1. 1
      Skyll mandlene og ha dem i en vid kjele eller stekepanne sammen med melis og vann. Kok opp på middels varme under omrøring. Når sukkeret begynner å krystalliserer seg og mandlene er dekket av et tynt lag karamell, er det viktig å røre hele tiden.
    2. 2
      Trekk kjelen/pannen til side og rør inn smøret og en god klype knust flaksalt.
    3. 3
      Hell mandlene utover et bakepapirkledd stekebrett, og dra eventuelt mandlene fra hverandre med to gafler. Avkjøles helt før de fylles over på pene glass eller i kremmerhus klar til å gis bort som julegave.
    4. 4
      PS! Hvis du lager dobbel porsjon bør du lage det i flere omganger, da har du bedre kontroll på karamelliseringen.