«Et eple om dagen gjør godt for magen» sier ordtaket, og det er det mye sant i.
Trenger du flere grunner enn det til å spise epler så finner du de her!
Det er faktisk godt for magen Epler inneholder mye kostfiber som gjør godt for fordøyelsen
Det er lett å spise i farta Ta med deg et eple i hånda på vei ut døra. Det er ingen grunn til å skrelle det først, mesteparten av C-vitaminene sitter nemlig rett under skallet. Men vask det først!
Det har lang holdbarhet Du trenger ikke være redd for at du handler inn for mye epler, oppbevarer du dem i kjøleskapet kan de holde seg i ukesvis
Det gir god ånde Har du ikke tyggis for hånden kan et eple gjøre samme susen, selv hvitløksånden må vike hvis du knasker i deg et friskt eple
Det er fryktelig godt Det finnes mange tusen eplesorter så det skal noe til å ikke finne en du liker
Epler har også fått sin egen merkedag som er tirsdag 24. september.
Smarte tips for oppbevaring/kutting av epler:
Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet.
Kutter du opp eplene til barna dine, spiser de dobbelt så mye. Epledeler får du kjøpt i butikken.
Epledipp? Bruk vaniljeyoghurt og en god dose kanel.
Kutt opp et eple, strø på kanel og sukker og sett det i mikroen i 1 minutt.
Har du prøvd eplepannekaker? Bland eplebiter i pannekakerøra og stek.
Bakte epler smaker godt med nøtter, rosiner og litt vaniljesaus.
Salaten blir ekstra god når du blander litt eplebiter i den. Ha eplene i like før servering, så de ikke blir brune.
Det sies at råsaft fra eple som hudvann frisker opp og gir huden en fin glød.