Svineschnitzel med grønn eplesalat

Har du ikke svinebiffer kan du fint bruke vanlige svinekoteletter der du skjærer bort ben og fettranden. En vri på koteletten som smaker kjempegodt!

20-40 min
Middels
Svineschnitzel med grønn eplesalat
Tips!

Har du ikke kjøtthammer kan du banke kjøttet lett med et kjevle.

Slik gjør du

  1. Grønn eplesalat:

    1. 1
      Start med å lage eplesalaten. Rør sammen majones, rømme og sennep. Kutt agurk, eple, selleristang og druer i biter og bland det i dressingen.
    2. 2
      Skjær bort ben og fettrand på kotelettene. Bank kjøttet flatt med en kjøtthammer, til det er ca. 5–6 millimeter tykt. Pisk sammen egg, mel og litt grillkrydder i en dyp tallerken eller skål. Ha brødrasp i en annen skål. Varm opp en stekepanne og ha i godt med solsikkeolje.
    3. 3
      Krydre kjøttet med litt grillkrydder og vend det i først i eggeblandingen så i brødrasp. Legg kjøttet direkte i den varme stekepannen og stek i noen minutter på hver side.
    4. 4
      Server de nystekte schnitzlene med eplesalaten, og gjerne med ruccola og tomat til.