Bestemors eplekake

Bestemors eplekake er en sikker vinner! Den er enkel å lage, og klar til å settes inn i ovnen i løpet av en halv time.

40-60 min
Enkel
Bestemors eplekake
Tips!

1 porsjon gir ca. 12 kakestykker.

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 180 grader. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i passende båter eller biter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett 4 spiseskjeer sukker og kanel. Rist godt på posen.
    2. 2
      Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene ett og ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver i røren, og bland det forsiktig inn med en slikkepott.
    3. 3
      Fordel halvparten av røren i en smurt kakeform, ca. 24 cm i diameter. Stikk halvparten av eplebåtene ned i røren, og fordel resten av kakerøren over eplene i et jevnt lag. Topp med de resterende eplebåtene. Strø til slutt over 1 ss sukker.
    4. 4
      Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne underveis.
    5. 5
      Server kaken lun, gjerne med vispet kremfløte eller vaniljeis.Server kaken lun, gjerne med vispet kremfløte eller vaniljeis.