Eplekake med ostekrem

By venner og naboer på saftig eplekake med deilig ostekrem. Denne vil falle i smak hos store og små.

60+ min
Middels
Eplekake med ostekrem
Tips!

Lar du stilken sitte igjen på jordbærene blir det dekorativt, og det vil være lettere å plukke bæret av kakestykket og putte det i munnen. Erstatt gjerne jordbær med andre bær eller hakkede mandler.

Slik gjør du

    1. 1
      Sett stekeovnen på 175 °C. Del eplene i små terninger. Fjern kjernehuset, men behold skallet på. Grovhakk mandlene. Bland sammen eple, sukker, kanel og mandler.
    2. 2
      Pisk smør og sukker til en luftig krem. Tilsett ett egg om gangen med maskinen på full hastighet. Pisk smørkremen noen minutter etter at siste egg er tilsatt.
    3. 3
      Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og sikt blandingen. Rør sammen lettrømme og melk. Bland så vekselvis det tørre og det våte inn i smørkremen med en slikkepott. Bland røren med eplebitene og hell den i en liten bakepapirkledd eller godt smurt langpanne.
    4. 4
      Stek kaken på rist midt i ovnen på 175 °C i ca. 30–35 minutter. Stikk en kakepinne eller trepinne forsiktig inn i kaken for å sjekke om den har stått lenge nok. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig.
    5. 5
      Pisk sammen kremost og melis. Bland inn fløten og pisk videre til den tykner. Kaken må være helt avkjølt før du smører på ostekremen. Pynt med jordbær.