Pølsegrateng med råkostsalat
Ovnsbakt grateng med pasta og pølse er en herlig hverdagsfavoritt som garantert vil falle i smak hos både store og små!
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- 2Kok makaroni etter anvisning på pakken.
- 3Lag hvit saus: Smelt smør i en kjele og bland inn mel. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Smak til med muskat, salt og pepper. Trekk kjelen bort fra varmen og bland eggene i sausen, ett om gangen. Rør til slutt inn osten.
- 4Fjern skinnet på pølsene og kutt dem i skiver. Finsnitt purren i ringer. Vend pølsebitene, kokt makaroni og purre inn i sausen.
- 5Smør en ildfast form med litt smør og hell gratengen over i formen. Dryss litt revet ost på toppen.
- 6Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 15 minutter til osten er gyllen og sausen bobler.
- 7Server gjerne med råkostsalat til.
- 1
Råkostsalat med eple:
- 1Skjær hodekålen i tynne strimler, riv gulrøttene på et rivjern og snitt purren i tynne skiver. Bland råkosten med eplejuice og smak eventuelt til med sitronsaft.
- 1