Eplekake
Dette er en enkel og smakfull eplekake.
40-60 min
Enkel
Tips!
Å røre smør og sukker hvitt betyr ikke bare at fargen blir hvit. Det som er viktig er at sukkeret knuses under røringen, slik at det blir en kremaktig konsistens.
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 180 °C.
- 2Visp romtemperert smør og sukker til hvit krem. Tilsett ett og ett egg i smørkremen, og rør godt mellom hvert egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland det inn i røren.
- 3Dekk bunnen av en springform, ca. 22 cm i diameter med bakepapir.
- 4Fordel kakerøren i formen.
- 5Del eplene i tynne skiver, og stikk dem ned i kaken i det mønsteret du ønsker. Dryss over kanel og sukker.
Stek eplekaken på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig. - 6Server kaken mens den enda er lun med vaniljeis eller krem.
- 1