Eplekake

Dette er en enkel og smakfull eplekake.

40-60 min
Enkel
Eplekake
Tips!

Å røre smør og sukker hvitt betyr ikke bare at fargen blir hvit. Det som er viktig er at sukkeret knuses under røringen, slik at det blir en kremaktig konsistens.

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 180 °C.
    2. 2
      Visp romtemperert smør og sukker til hvit krem. Tilsett ett og ett egg i smørkremen, og rør godt mellom hvert egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland det inn i røren.
    3. 3
      Dekk bunnen av en springform, ca. 22 cm i diameter med bakepapir.
    4. 4
      Fordel kakerøren i formen.
    5. 5
      Del eplene i tynne skiver, og stikk dem ned i kaken i det mønsteret du ønsker. Dryss over kanel og sukker.
      Stek eplekaken på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig.
    6. 6
      Server kaken mens den enda er lun med vaniljeis eller krem.