Deilige oppskrifter med sjokolade

Nordmenn elsker sjokolade! Faktisk er vi blant landene som spiser mest målt pr. innbygger!

Her får du inspirasjon til å prøve deg på forskjellige sjokoladeretter.
Den tradisjonelle sjokoladekaken er sjokoladekake i langpanne, men det finnes mange flere som heller ikke er så vanskelige å få til. Her gir vi deg noen forslag du kan teste ut neste gang du skal lage en sjokoladekake eller en annen rett med smak av sjokolade.

1. juni er verdens melkedag. Den nye favoritten til unge nordmenn er sjokoladekake og melk. En av fire nordmenn som drikker melk, liker spesielt godt å drikke det til sjokoladekake. (kilde: melk.no)

Relatert innhold

Saftig sjokoladekake

Server en drøm av en kake som vil falle i smak hos hele selskapet! Ingenting kan vel toppe en skikkelig saftig sjokoladekake?

Sjokoladeganache kake

Dette er en fest av en sjokoladekake – fylt og pyntet med en deilig fløtebasert sjokoladekrem. Pynt den med masse deilig sjokolade, eller server den som den er.

Gâteau Marcel

Klassikeren Gâteau Marcel er en nydelig og litt annerledes sjokoladekake, helt fri for mel og gluten. Halvparten av røren stekes til kakebunn, mens resten legges over som fyll. En skikkelig saftig og god festkake!

Sjokoladekake med smak av appelsin

Smaken av sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre, noe denne delikate kaken bekrefter. Kaken er enkel å lage, og holder seg saftig og deilig i dagevis. En favoritt!

Langpanne sjokoladekake med sjokolade- og vaniljekrem

Langpannekake er perfekt når du skal servere kake til mange. Denne varianten inneholder ikke egg, men kombinasjonen av kefir og natron gjør kaken utrolig saftig og smakfull.

Digg sjokoladebrownie

Denne amerikanske brownie seiler stadig frem som en favoritt med sin rike sjokoladesmak og litt seige konsistens. Nyt den som den er eller server den lunken med en kule vaniljeis til.

Kaffekake

En nydelig formkake med smak av sjokolade og kaffe! Denne er utrolig god og veldig enkel å lage.

Hjemmelaget sjokoladefondant

Imponer gjestene dine med denne dessertfavoritten som gir oss vann i munnen! Fondanten skal være rå inni – når du setter skjeen i den flyter det ut deilig sjokolade.