Nordmenn elsker sjokolade! Faktisk er vi blant landene som spiser mest målt pr. innbygger!
Sjokolade er en elsket godbit som har vært en del av menneskets kultur i tusenvis av år. Denne deilige delikatessen er laget av kakaobønner som kommer fra kakaotreet, og som stammer opprinnelig fra Sør-Amerika. I dag dyrkes det hovedsaklig i tropiske regioner rundt ekvator.
Fra mørk til melkesjokolade, til hvit og til og med vegansk, finnes det et sjokoladeutvalg for enhver smak. Den rike, fløyelsmyke smaken og teksturen gjør sjokolade til en allsidig ingrediens i mange kulinariske kreasjoner, fra enkle godbiter til utsøkte desserter.
Her får du inspirasjon til å prøve deg på forskjellige sjokoladeretter - den tradisjonelle sjokoladekaken er sjokoladekake i langpanne, men det finnes mange flere som heller ikke er så vanskelige å få til. Her gir vi deg noen forslag du kan teste ut neste gang du skal lage en sjokoladekake eller en annen rett med smak av sjokolade.
Dette er en fest av en sjokoladekake – fylt og pyntet med en deilig fløtebasert sjokoladekrem. Pynt den med masse deilig sjokolade, eller server den som den er.
Klassikeren Gâteau Marcel er en nydelig og litt annerledes sjokoladekake, helt fri for mel og gluten. Halvparten av røren stekes til kakebunn, mens resten legges over som fyll. En skikkelig saftig og god festkake!
Smaken av sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre, noe denne delikate kaken bekrefter. Kaken er enkel å lage, og holder seg saftig og deilig i dagevis. En favoritt!
Langpannekake er perfekt når du skal servere kake til mange. Denne varianten inneholder ikke egg, men kombinasjonen av kefir og natron gjør kaken utrolig saftig og smakfull.
Denne amerikanske brownie seiler stadig frem som en favoritt med sin rike sjokoladesmak og litt seige konsistens. Nyt den som den er eller server den lunken med en kule vaniljeis til.
Imponer gjestene dine med denne dessertfavoritten som gir oss vann i munnen! Fondanten skal være rå inni – når du setter skjeen i den flyter det ut deilig sjokolade.