Sjokolade er en elsket godbit som har vært en del av menneskets kultur i tusenvis av år. Denne deilige delikatessen er laget av kakaobønner som kommer fra kakaotreet, og som stammer opprinnelig fra Sør-Amerika. I dag dyrkes det hovedsaklig i tropiske regioner rundt ekvator.
Fra mørk til melkesjokolade, til hvit og til og med vegansk, finnes det et sjokoladeutvalg for enhver smak. Den rike, fløyelsmyke smaken og teksturen gjør sjokolade til en allsidig ingrediens i mange kulinariske kreasjoner, fra enkle godbiter til utsøkte desserter. Sjokolade har også fått sin egen merkedag - 13. september feirer vi Sjokoladedagen!
Her får du inspirasjon til å prøve deg på forskjellige sjokoladeretter -
den tradisjonelle sjokoladekaken er sjokoladekake i langpanne, men det finnes mange flere som heller ikke er så vanskelige å få til. Her gir vi deg noen forslag du kan teste ut neste gang du skal lage en sjokoladekake eller en annen rett med smak av sjokolade.