Gâteau Marcel
Klassikeren Gâteau Marcel er en nydelig og litt annerledes sjokoladekake, helt fri for mel og gluten. Halvparten av røren stekes til kakebunn, mens resten legges over som fyll. En skikkelig saftig og god festkake!
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- 2Smelt smøret og sjokoladen over vannbad.
- 3Pisk eggehvitene stive med litt over halvparten av sukkeret. Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis.
- 4Bland sjokoladesmøret inn i eggedosisen og vend det sammen til du har en blank og fin masse. Vend deretter forsiktig inn stivpisket eggehvite.
- 5Hell halvparten av røren i en godt smurt kakeform, oppbevar resten av røren i kjøleskapet til den skal brukes. Stek kaken i ca. 25–30 minutter. Stikk en kakepinne eller trepinne forsiktig ned i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken i kakeformen til den er helt kald.
- 6Fordel resten av røren over kaken og sett formen i kjøleskapet i minst 1–2 timer for servering – den kan gjerne stå over natten.
- 7Pynt kaken etter eget ønske. Her har vi pyntet med friske bær.
- 1