Sjokoladeganache kake

Dette er en fest av en sjokoladekake – fylt og pyntet med en deilig fløtebasert sjokoladekrem. Pynt den med masse deilig sjokolade, eller server den som den er.

60+ min
Enkel
Sjokoladeganache kake

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 180 °C.
    2. 2
      Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg.
    3. 3
      Smelt kokesjokoladen i vannbad og avkjøl litt før du blander den inn i deigen.
    4. 4
      Sikt inn det tørre og vend det sammen til du får en glatt og klumpfri røre.
    5. 5
      Hell deigen i en rund, liten, smurt kakeform. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. La kaken avkjøle helt i formen før den vendes ut. Del kaken i tre lag og legg bunnen på et kakefat.
    6. 6
      Lag fyllet ved å koke opp kremfløten i en liten kjele. Trekk kjelen bort fra platen, ha i hakket kokesjokolade og la sjokoladen smelte i fløten. Avkjøl fløten helt før du pisker den til luftig krem. Smør ca. ¼ av fyllet mellom hvert kakelag, og fordel resten av fyllet oppå og på utsiden av kaken.
    7. 7
      Pynt kaken slik du ønsker. Her har vi pyntet med Melkeknapper, Daim-strøssel, revet sjokolade og hakket Troika.