Sjokolade-panna cotta med bringebærsaus
Denne fløyelsmyke desserten med en deilig kombinasjon av sjokolade og bringebær er en perfekt avslutning på et godt måltid.
Over 60 min
EnkelTips!
Lag gjerne panna cottaen dagen i forveien.
Slik gjør du
- 1Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- 2Hakk sjokoladen i små biter. Kok opp melk og fløte i en kjele. Trekk kjelen bort fra varmen og ha i sjokoladen. Rør til sjokoladen har løst seg helt opp. Tilsett gelatin og sukker, og rør videre til det er oppløst.
- 3Avkjøl væsken litt før den fordeles i passelige porsjonsglass eller skåler. Sett panna cottaen i kjøleskapet til den har stivnet (ca. 3–4 timer).
- 4Lag bringebærsaus: Ha 2 dl vann, bringebær, sukker og sitronsaft i en gryte. Kok opp og la det koke i 5 minutter. Bland ut maisenna i ½ dl vann. Hell jevningen i sausen under omrøring. La sausen koke et par minutter før du siler den. Pass på å presse saften godt ut av bærene. Avkjøl sausen helt før servering.
- 5Topp panna cottaen med bringebærsausen rett før servering. Pynt gjerne med friske bringebær.
- 6Sjokolade-panna cotta med bringebærsaus er dessert i en 3-retters meny. Hvor forretten er Røkt laks med frisk eplesalat og Lammestek med rotgrønnsaker er hovedretten.
- 1