Langpanne sjokoladekake
Denne langpannekaken er en sikker vinner!
Saftig, god og enkel å lage. Dyng på med godteri som pynt og barna vil bli imponert.
60+ min
Enkel
Tips!
Bytt gjerne ut godteri med ditt favorittstrøssel.
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- 2Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
- 3Smelt smøret i en kjele og la det avkjøle litt før du pisker det lett sammen med eggedosisen, og tilsett deretter kefir.
- 4Sikt det tørre og vend det inn i blandingen. Bland det godt sammen til en glatt og klumpfri røre.
- 5Hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Stikk en kakepinne eller trepinne forsiktig ned i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken helt før du tar på glasuren.
- 6Lag glasur: Ha vann og hakket kokesjokolade i en kjele og la sjokoladen smelte på lav temperatur. Tilsett smør når sjokoladen har smeltet. Rør til smøret er helt smeltet og sjokoladen er glatt og fri for klumper. Trekk kjelen bort fra varmen og pisk i melis. Rør inn eggeplommene når blandingen er blitt nesten helt kald, og pisk det til en luftig krem. Fordel glasuren over kaken.
- 7Pynt kaken etter ønske. Her har vi pyntet med Seigmenn, Bamsemums og Non Stop.
- 1